Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Drie tips om geld te besparen op energie op het kantoor

| door

Nu we vaker thuis zitten te werken kan men nog steeds besparen op energiekosten voor het kantoor. Deze tips kan je gebruiken om eens te kijken hoe je de energielasten kan verminderen.

In Nederland worden we steeds meer bewust van het energieverbruik. Ook kiezen we steeds vaker voor duurzame energiebronnen, waaronder zonne-energie en windenergie.

Steeds meer bedrijven kiezen voor zonnepanelen op het bedrijfspand.

Tip 1. Isoleer het pand

Door het bedrijfspand te isoleren bespaar je al gauw veel geld. Met een paar simpele producten kan je het pand al snel beter isoleren.

Simpele oplossingen zijn tochtstrips, de cv-leidingen te isoleren met buisisolatie en door radiatorfolie achter de radiatoren bevestigen.

Met deze simpele producten bespaar je al gauw veel geld op de energierekening. Deze producten zijn goedkoop in aanschaf maar doen veel goeds.

Tip 2. Zorg voor genoeg natuurlijk licht

Natuurlijk licht is naast dat het gratis is ook nog eens goed voor de gezondheid van een mens. Grote ramen zijn mooi en handig voor natuurlijk licht. Door optimaal gebruik te maken van natuurlijk licht bespaar je flink op het stroomverbruik.

Dit komt, omdat je niet elke keer gebruik hoeft te maken van de lampen, die aanwezig zijn in het bedrijfspand. Door ook de muren een lichte kleur te geven weerkaatst het natuurlijke licht in het bedrijfspand en maak je optimaal gebruik van het natuurlijke licht.

Tip 3. Gebruik ‘s nachts geen verwarming op kantoor

Door ‘s nachts de verwarming op kantoor uit te zetten maak je optimaal gebruik van de verwarming op het kantoor. Laat ‘s nachts de verwarming zakken tot een graad of 15 a 16.

Let dan wel op hoe warm je normaal overdag je verwarming hebt als hier een groot verschil in zit kan je beter de temperatuur iets hoger zetten. Heb je een groot bedrijfspand dan kan het zakken van de temperatuur geen verschil uitmaken of zelfs geld kosten, omdat het dan te lang duurt tot het op de gewenste temperatuur is.

Maak je gebruik van airco’s dan is het ook verstandig om deze uit te zetten zodra je het pand verlaat.

Optimaal gebruik van energie

Gebruik deze tips voor het optimale gebruik van je energie. Kijk ook of je niet te veel betaalt voor je energierekening. Veel bedrijven denken dat ze al goed zitten vaak is dit niet het geval.

Geen zin om jaarlijks uit te zoeken welke energieleverancier het goedkoopste is? Bekijk Kostenservice.nl eens hier kun je automatisch overstappen.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights