Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Een bedrijfspand kopen, doen of niet?

| door

Deze vraag wordt door veel ondernemers gesteld. In het MKB hebben veel ondernemers vaak al meerdere jaren huur betaald en langzaam komt het besef dat ze geen waarde hebben opgebouwd.

In plaats daarvan hebben ze hun huisbaas geholpen bij het opbouwen van zijn eigen vermogen. Velen betreuren het dat ze hun eigen bezit nog niet hebben gekocht en eigen vermogen hebben opgebouwd. Bijna elke ondernemer moet op een bepaald moment zijn eigendom bezitten. Het probleem is wanneer en hoe.

Als u uw onderneming vestigt in een pand dat uw eigendom is, moet u voor de inkomstenbelasting altijd vaststellen of dat pand een privépand of een ondernemingspand is. Dat heeft gevolgen voor de lange termijn.

Wat komt er kijken bij een bedrijfspand kopen?

Bij een bedrijfspand kopen komen een aantal zaken kijken. Wanneer u een pand koopt die u helemaal voor uw onderneming gebruikt, dan bent u verplicht het pand in het ondernemingsvermogen in te brengen.

De waarde van het hele pand moet dan op de balans van uw onderneming komen te staan. Als u recht hebt op aftrek van voorbelasting, kunt u alle btw aftrekken die u voor het pand in rekening wordt gebracht.

Kosten van een eigen pand dat u geheel als bedrijfsruimte gebruikt, kunt u aftrekken van de opbrengsten van uw onderneming. Tot deze kosten behoren onder meer: de energiekosten, verzekeringskosten, schoonmaakkosten en dergelijke en de inrichtingskosten, zoals vloerbedekking, behang, bureau(s) en kastruimte (over deze kosten moet u mogelijk afschrijven).

Vrijheid in interieur

Een ander voordeel is dat uzelf kan beslissen in de wijze waarop u het bedrijfspand presenteert en onderhoud. U beheert tenslotte het pand

We hebben met veel klanten samengewerkt om een nieuwe bedrijfspand op maat te bouwen. We vertellen hen altijd dat het effect op hun bedrijf groter zal zijn dan ze kunnen verwachten. In elk geval is hun bedrijf aanzienlijk gegroeid.

Het lijkt erop dat tijdens het bouwproces het bedrijf en de eigenaar met nieuw respect worden gezien door zowel werknemers als klanten. Een nieuwe kantoorruimte creëert opwinding in het bedrijf dat de medewerkers lijkt te stimuleren. Evenzo zien klanten, banken en andere zakenpartners het bedrijf met meer respect. Hun perceptie van het bedrijf is veranderd. Het bouwen van een aangepaste faciliteit lijkt te communiceren “we zijn aangekomen.”

Gebouw eigendom is voordelig voor de meeste bedrijfseigenaars. Ze ontvangen reële waarde voor hun investering. Ze oogsten ook vaak verhoogde bedrijfsactiviteit. De beslissing om te bezitten is dus zowel een onroerend goed beslissing als een zakelijke beslissing.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights