Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Een bedrijfspand laten bouwen? 5x belangrijke zaken om over na te denken

| door

Heb je een nieuw bedrijfspand nodig? Dan kun je aan verschillende dingen denken. Je kunt ervoor kiezen om een bedrijfspand te huren, te kopen of te laten bouwen. Heb je genoeg budget voor het laten bouwen van een eigen bedrijfspand?

Als ondernemer is dit natuurlijk een mooie stap. Echter moet je hier niet te makkelijk over denken, want bij het laten bouwen van een bedrijfspand komt een hoop kijken. Waar je allemaal over na moet denken?

Wij zetten hieronder vijf belangrijke zaken op een rij!

De locatie

Als je een bedrijfspand wilt laten bouwen, is het natuurlijk belangrijk om na te denken over de locatie. Er moet grond beschikbaar zijn en het is van belang dat je het een fijne plek vindt.

Ga dus eerst op zoek naar de mogelijkheden en stel een wensenlijstje op. Wil je jouw bedrijf vestigen op een industrieterrein, in een stad of dichtbij de snelweg?

Bepaal van tevoren wat je hierin fijn vindt, zodat het makkelijker wordt om de ideale locatie te vinden. 

De fundering

Wat ook zeer belangrijk is als je een bedrijfspand wilt laten bouwen, is de fundering. Er moet een goede fundering worden gelegd, zodat je funderingsschade kunt voorkomen. Het is goed om voor de fundering van jouw bedrijfspand een expert in te schakelen.

Voor de fundering kun je in de eerste instantie denken aan palen heien. Dit is het aanbrengen van heipalen in de grond om het bedrijfspand te kunnen verstevigen. Hierdoor kunnen verzakkingen en andere vervelende funderingsschade worden voorkomen. Naast heien zou je ook nog kunnen denken aan palen boren als fundering. 

Het verschil tussen heien en palen boren zit in de trillingen die bij deze processen vrijkomen. Bij heien komen er veel trillingen vrij en dit wordt niet gedaan in de buurt van andere gebouwen omdat de kans op schade groter is. Bij palen boren wordt de funderingspaal de grond in geboord en heb je te maken met weinig trillingen.

Een goede fundering is van groot belang voor het laten bouwen van je bedrijfspand, dus denk hier goed over na. Laat dit ook zeker door een specialist uitvoeren, zodat je zeker weet dat het op de juiste manier gebeurt.

De inrichting

Een van de leukste dingen van het laten bouwen van een eigen bedrijfspand is natuurlijk de inrichting. Het kan hierbij goed zijn om hulp in te schakelen van een specialist, maar je kunt natuurlijk zelf je wensen aangeven.

Vooral als je een hele grote ruimte in moet richten kan wat hulp vaak geen kwaad. Zorg ervoor dat je over verschillende dingen van de inrichting nadenkt. Hierbij is het goed om in je achterhoofd te houden dat het een fijne plek dient te worden voor jezelf en voor je medewerkers.

Bij de inrichting kun je denken aan bijvoorbeeld de muren en de vloer, maar ook over meubilair, verlichting en decoratie.

Duurzaamheid

Waar je ook rekening mee moet houden als je een bedrijfspand laat bouwen, is duurzaamheid. Dit gaat een steeds grotere rol spelen in de maatschappij en dus ook in het bedrijfsleven. Het kan dus geen kwaad om hier goed rekening mee te houden.

Niet alleen draag je zo je steentje bij aan een beter milieu, ook zorg je ervoor dat je bedrijfspand toekomstbestendig is. Bij het verduurzamen van je bedrijfspand kun je denken aan bijvoorbeeld zonnepanelen, goede isolatie, het gebruiken van duurzame materialen en kiezen voor ledverlichting.

Veiligheid

Als je een bedrijfspand laat bouwen, is ook de veiligheid een aspect waar je over na moet denken. Het is tenslotte van belang dat jij en je medewerkers zich veilig voelen in het pand. Qua veiligheid moet je sowieso al aan een aantal eisen voldoen.

Zorg ervoor dat je voldoet aan de eisen van brandveiligheid en probeer inbrekers te weren door bijvoorbeeld gebruik te maken van professionele sloten en camera’s. Doe er alles aan om de veiligheid goed te waarborgen en bekijk wat hier allemaal voor nodig is.

Bovenstaande zaken zijn goed om rekening mee te houden als je van plan bent om een bedrijfspand te laten bouwen. Er moet een hoop geregeld worden, maar het eindresultaat mag er vast zijn!

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights