Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Een goede bedrijfskantine inrichten: 3 tips

| door

De bedrijfskantine is vaak een beetje een vergeten ruimte. Hij is aanwezig omdat het verplicht is. Mensen pauzeren hier omdat het moet. Maar niemand wordt er echt gelukkig van. Zonde, want de kantine speelt juist een zeer belangrijke rol in het bedrijfsleven.

Een goede, inspirerende en bovenal ontspannende kantine biedt namelijk tal van voordelen. Met name voor de productiviteit van de werknemers en dus uiteindelijk ook het bedrijf.

Hoe zorg je ervoor dat jouw medewerkers weer volledig op kunnen laden en daardoor weer met volle moed aan de slag kunnen gaan? Een goede bedrijfskantine is de allereerste stap. Hoe je deze inricht? We zetten drie tips op een rij om je een beetje op weg te helpen.

1.      Kies voor extra ontspanning in de vorm van een televisie

Interactieve tv op kantoor klinkt misschien een beetje vreemd. Het laatste wat je wil is dat je medewerkers hier de gehele dag aan vastgeplakt zitten. In de kantine is dit echter geen probleem.

Zo bied je ze extra ontspanning en zorg je er ook voor dat niet iedereen in zijn eigen wereldje op de telefoon zit, maar dat ze samen wellicht naar iets op de televisie kijken. Dat zorgt niet alleen voor ontspanning, maar ook voor gespreksstof.

Je kunt er ook voor kiezen om niet voor lineaire tv te kiezen, gezien dit op werkuren meestal toch niet veel soeps is, maar enkele streamingdiensten beschikbaar te stellen. Met espn compleet is er bijvoorbeeld toegang tot meerdere sportzenders. Ideaal voor de sportliefhebbers onder jullie. Even een half uurtje lekker eten en sport kijken en ze kunnen er weer volop tegenaan.

2.      Geheel andere uitstraling dan de kantooromgeving

Waar je op kantoor waarschijnlijk over een wat meer professionele en neutrale uitstraling wil beschikken, zie je dat dit in de bedrijfskantine juist helemaal anders mag. Hier hangt een informele, gezellige en bovenal comfortabele sfeer. Dat mag ook.

Het is juist goed dat de bedrijfskantine als dag en nacht verschilt met de kantooromgeving. Dit prikkelt de werknemer om ook echt tot rust te komen. Dit moet echt dé plek zijn waar collega’s samen kunnen socializen, gewoon lekker televisie kunnen kijken, iets lekkers kunnen eten en gewoon even heerlijk tot rust kunnen komen voordat ze weer aan de slag moeten.

3.      Van alle gemakken voorzien

Het is belangrijk dat je medewerkers niet werkelijk alles van huis mee moeten nemen om te kunnen eten. Zorg er daarom voor dat de ruimte van alle gemakken is voorzien. Inclusief magnetron, koffiezetapparaat, wasbak en eventueel – als het mogelijk is – zelfs een klein gasfornuis.

Ook een koelkast en zelfs een klein vriesvak is mooi meegenomen. Zo is de ruimte van alle gemakken voorzien om zelf lunch te bereiden of op te warmen.

Je kunt er ook voor kiezen om je medewerkers iedere dag zelf een gezonde lunch voor te schotelen. De mogelijkheid om eten te halen vergroot de kans dat ze ook daadwerkelijk even rustig gaan zitten en zichzelf voeden. Zo voorkom je dat medewerkers in de ochtend gehaast hun boterhammen moeten smeren of dit zelfs volledig laten en daardoor de productiviteit overdag te ver daalt.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights