Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Een optimale werkomgeving voor optimaal werkplezier

| door

Als werkgever verwacht je dat je werknemers optimaal presteren. Daar kun je zelf een steentje aan bijdragen.

Dag in dag uit werken de werknemers in dezelfde ruimte, in dezelfde houding, met dezelfde mensen aan hetzelfde bureau. Om ervoor te zorgen dat iedereen topprestaties blijft leveren en creatief aan het werk kan, moet je zorgen voor een optimale werkomgeving.

Hoe creëer je die optimale werkomgeving zodat je werknemers optimaal werkplezier ervaren? Wij geven twee adviezen.

Een huiselijke sfeer

We zien steeds meer huiselijke details terug komen op kantoor. Thuiswerken is tegenwoordig heel normaal.

Kies jij er als bedrijf voor om je werknemers thuis te laten werken? Of kies je ervoor om een huiselijke sfeer te creëren op kantoor? Een huiselijke sfeer waar mensen zich thuis voelen en minder stress ervaren. Hierdoor kunnen zij beter communiceren en dat komt ten goede aan de algehele sfeer op kantoor.

Een traditioneel en stijf kantoor kan dodelijk zijn voor je energie. De huiselijke sfeer moet uiteraard passen binnen de bedrijfscultuur. Hoe ziet het kantoor er momenteel uit?

Heb je wel eens nagedacht over heldere kleuren, daglicht en planten op kantoor? Ga eens na bij je personeel wat zij vinden passen bij een huiselijke sfeer op kantoor. Probeer een sfeer te creëren waarin iedereen zich thuis voelt. Doorbreek de dagelijkse sleur, neem je team mee naar een andere vergaderlocatie. Ga samen eens brainstormen!

Zo zijn er diverse locaties in Nederland met een inspirerend aanbod aan vergaderlocaties. Zoek eens op ‘vergaderlocaties in Eindhoven’ of ‘vergaderlocaties in Tilburg’. Deze Brabantse plaatsen hebben verschillende vergaderzalen.

Zie hieronder enkele voorbeelden van de vergaderzalen in Eindhoven en Tilburg:

Restauratie 3
Bordroom 1

vergaderlocatie eindhoven Cirkel

Individuele wensen

Hoe meer werknemers, hoe meer wensen. De ene collega wil misschien in alle rust werken om zich te kunnen concentreren, terwijl de ander juist in een creatieve setting zoekt naar samenwerkingen met collega’s.

Als werkgever kun je niet voldoen aan alle wensen van alle werknemers. Maar je kunt wel zorgen dat je verschillende werkplekken realiseert binnen je bedrijf, zodat iedereen de ruimte kan kiezen waar hij of zij op dat moment behoefte aan heeft.

Als we kijken naar individuele wensen, dan hebben we het niet enkel over de verschillende ruimtes. Bied je werknemers ook de kans om te ontwikkelen. Zo kun je als werkgever een ontwikkelbudget aanbieden. Je werknemers kunnen een cursus of opleiding kiezen waarin zij zich verder willen ontwikkelen. Zo geef je ruimte voor persoonlijke ontwikkeling binnen het bedrijf.

Wanneer je investeert in een optimale werkomgeving, dan zal dat resulteren in een goed rendement. Je werknemers zijn uiteindelijk meer geconcentreerd, geïnspireerd, energieker en creatiever.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

One response to “Een optimale werkomgeving voor optimaal werkplezier”

  1. Floris B says:

    Dit was een goede blog om te lezen. Ik moet deze informatie zeker aan mijn manager tonen. Misschien kan hij inspiratie krijgen om enkele veranderingen te plegen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights