Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Een toegankelijke kantoorruimte voor mindervaliden

| door

Het ontvangen van klanten is voor de meeste bedrijven de normaalste zaak van de wereld.

Echter kun je voor een verrassing komen te staan wanneer een klant in een rolstoel moet worden ontvangen. Niet alle panden zijn gechikt voor rolstoelgebruikers en zeker wanneer er een grote variatie aan klanten wordt ontvangen is het belangrijk dat het pand toegangkelijk is voor mindervaliden en rolstoelgebruikers.

Dit is niet alleen belangrijk voor bedrijven. Voor verhuurders van bedrijfspanden is het ook verstandig om na te denken over het toegangelijk maken van de bedrijfsruimtes voor mindervalden. Als het pand niet geschikt is voor mindervaliden kan dit een belangrijke reden zijn voor potentiële huurders om het pand niet te nemen.Oplossing voor panden zonder lift

Trappen en opstapjes vormen het grootste obstakel voor rolstoelgebruikers. Wanneer het pand meerdere verdiepingen heeft en geen lift is het vrijwel onmogelijk om de klant te ontvangen.

De meest effectieve oplossing is het plaatsen van een traplift of platformlift om zo mindervaliden een uitkomst te bieden. De installatie hiervan zie je steeds vaker terug in bedrijfspanden zonder lift. Hierbij wordt een railsysteem langs de trap gemonteerd en wordt er een gemotoriseerde stoellift aan het railsysteem gekoppeld. Trapliften zijn enkel geschikt voor mensen die grote moeite hebben met traplopen.

Voor rolstoelgebruikers is echt een platformlift nodig. Hierbij wordt een inklapbaar platform geïnstalleerd aan een railsysteem waarop de rolstoel gereden kan worden. De kosten hiervoor verschillen per situatie.Wat kost deze oplossing?

Het grootste gedeelte van de kosten zit hem in het produceren van het railsysteem. Afhankelijk van hoe de situatie is in het bedrijfspand kan de prijs dus flink varieëren.

Gaat het om een recht trap van slechts 8 treden dan zal de prijs voor een traplift rond de €2.750 liggen en €3.500 voor een platformlift. Moet het railsysteem in een trappenhal geplaatst worden met meerdere bochten dan kan de prijs oplopen tot ruim €18.500.

Het is dus belangrijk om rekening te houden met de situatie in het pand omdat deze een sterke invloed heeft op de prijs. Om deze reden is het verstandig om altijd een vrijblijvende offerte op te laten stellen zodat de situatie goed ingeschat kan worden.Overige aandachtspunten voor mindervaliden

Andere aandachtspunten zoals een parkeerplek voor rolstoelgebruikers voor het pand en het plaatsen van wandbeugels in de toiletten kunnen de ervaring van een klant of huurder sterk verbeteren.

Ook het verwijderen van opstapjes voor bepaalde ruimtes maken een enorm verschil. Door met een kritische blik door het bedrijfspand te lopen kan al snel worden vastgesteld welke ruimtes wel of niet geschikt zijn voor mindervaliden.

Het aanpakken van deze punten zal zeker op prijs worden gesteld door de klanten en potentiële huurders.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights