Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Extra’s op kantoor voor je personeel

| door

Een goed gevuld personeelsbestand hebben, is vandaag de dag best wel een uitdaging. De banen liggen voor het oprapen en goed geschoold personeel vinden zit er vaak al warmpjes bij. Wanneer jij wilt voorkomen dat er een gebrek aan personeel ontstaat op kantoor kun je natuurlijk hele leuke vacatures uitschrijven bij lege plekken, maar je kunt ook aan de andere kant werken door je huidige personeel extra te verwennen. Inmiddels is wel gebleken dat extra salaris niet het enige is waar werknemers blij van worden. Er is veel meer! Welke extra’s personeel op kantoor echt blij van worden? Lees snel verder. 

Lekker bakkie

Er zijn écht medewerkers die alleen al om de goede koffie naar kantoor komen. Investeer hier dan ook in als werkgever. Grote hippe bedrijven hebben zelfs een gratis koffiecorner inclusief barista. Zo ver hoef je natuurlijk ook niet te gaan, maar zorg ervoor dat er genoeg lekkere koffie en thee is. Om het extra aantrekkelijk te maken kun je ook gratis (gezonde) frisdrank aanbieden. Een colaatje light in de middag geeft wellicht net even die extra boost. Combineer dit meteen met een ijsblokmachine en je personeel is niet meer van kantoor te krijgen. Ook handig voor de ijskoffie op warme dagen!

Innerlijke mens

Maar met alleen koffie zijn we er nog niet. Een mens moet ook eten! De kantoorlunch wordt steeds populairder, er zijn zelfs bedrijven met een speciale kok in dienst. Dit klinkt in eerste instantie wellicht ietwat overdreven en vooral duur, maar wanneer je er langer over nadenkt valt dit reuze mee. Want die kok laat je natuurlijk niet een frituurpan vol snacks serveren, maar gezonde en bewuste voeding. Dit resulteert in gezondere werknemers die automatisch beter gaan eten, en daardoor wellicht minder vaak zien zijn. Combineer dit met een gratis fruitabonnement voor kantoor en de schijf van vijf wordt moeiteloos aangetikt. 

Laat het borrelen

De donderdag is de nieuwe vrijdag, dus organiseer nog steeds die vrijmibo maar dan op de donderdag. Veel mensen werken op vrijdag thuis en dat is ook helemaal prima. Maar toch is het organiseren van een borrel nog aan te raden, dit versterkt de onderlinge band en wordt door veel werknemers gewaardeerd. Het wordt wel meer gewaardeerd wanneer het op tijd begint én dus niet op de vrijdag is. Ohja, en creëer hier wel een gezellige ruimte voor. Niks zo ongezellig als een borrel in een kaal kantoor!

Kortom, tevreden personeel is niet een vanzelfsprekendheid. Hierop investeren is vandaag de dag een slimmere keuze dan ooit. En realiseer je dat je als werkgever er zelf ook baat bij hebt. Nooit meer je eigen bammetjes smeren ’s ochtends maar aanschaffen bij een luxe kantoorlunch. Gezond én lekker!

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights