Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Financieren kantoorruimte

| door

Ieder bedrijf begint met een droom. Daarna is het een kwestie van werk aan de winkel, want een goedlopende en winstgevende onderneming is er niet van het een op het andere moment.

Vaak begint het klein, vanuit de schuur, vanaf de keukentafel of een studeerkamer, maar vaak voldoet dit al na enige tijd niet meer. Doorgroeien hoort bij het bedrijfsleven, maar hoe financier je dat?

Rekening van succes?

Groei is goed, laten we dat voorop stellen, maar uitbreiding kan wel kopzorgen met zich meebrengen. Een grotere ruimte huren is een ding, het inrichten vaak de bron van financiële zorgen.

Het betekent vaak dat er een grote aanschaf gedaan moet worden, zoals meubilair (denk aan bureaus en stoelen), kasten, apparatuur zoals computers, printers, en een kopieerapparaat. Gaat het om een werkplaats, dan kan het zijn dat er ook nog machines, werkbanken en gereedschap aangeschaft moeten worden.

Verder kan het ook zijn dat de elektra en het sanitair nog aangelegd of aangepast moeten worden. En wat dacht je van wat er op de vloer ligt of de kleur van de muren? Afhankelijk van wat er dus allemaal gedaan moet worden, kan het behoorlijk in de kosten lopen.

Anderen laten investeren in jouw toekomst

Als beginnend ondernemer, kan uiterst succesvol zakenman of zakenvrouw al aan de horizon glinsteren, maar een succesvolle multinational in de toekomst, is nog geen garantie dat je op dit moment een groot geldbedrag achter de hand hebt in de vorm van een spaarrekening.

Of dat dit voldoende is voor de gehele financiering. Gelukkig zijn er andere oplossingen om de benodigdheden voor bijvoorbeeld een kantoor te financieren. Het is in het land der ondernemers namelijk niet ongewoon om op zoek te gaan naar investeerders voor het huidige project. Dit zijn mensen of bedrijven die zo enthousiast zijn over jouw bedrijfsplan of concept, dat ze bereid zijn je geld te lenen.

Zoals ook met reguliere leningen bij de bank, zal hier een rentepercentage aan vast zitten.

Het grootste voordeel van investeerders boven leningen bij de bank, is dat de kredietverstrekkers uit het bankwezen vaak met vaste leenbedragen werken. Dit houdt in dat een bedrijfslening pas vanaf een bepaald bedrag mogelijk is, en dat dit dus een stuk hoger kan zijn dan dat jij nodig hebt.

Daardoor kom je als kleine of middelgrote onderneming, óf bij voorbaat al niet in aanmerking, óf je zit aan een veel te hoog bedrag vast. Bij investeerders geef je zelf aan hoeveel je nodig denkt te hebben. Er is als het ware makkelijker een mouw aan te passen.

De drempel die niet zo hoog meer bleek

Investeerders of fundraisers benaderen is wel een stap die je moet durven nemen. Wellicht ben je heel goed in wat je doet, maar is jezelf aanprijzen en verkopen niet je sterkste kant als iemand tegenover je zit.

Omgaan met investeerders is ook een vak apart. Gelukkig is er tegenwoordig dan geen ondernemer over boord, want je kunt je ook wenden tot online platforms zoals Funding Circle. Dit fundraising platform fungeert als een plek waar zowel ondernemers als investeerders samen komen. Jouw nieuwe project kan daardoor door zowel een organisatie als een particulier gefinancierd worden.

Platform vs Bank

Het aanvragen van een financiering via georganiseerde platforms als deze, heeft een aantal voordelen. Zo streeft het bedrijf achter zo’n website een veilige en betrouwbare omgeving na voor alle betrokken partijen, waardoor zij zaken als de contracten en het betaalverkeer regelen.

Ze werken vaak via een persoonlijk profiel en hebben bij de aanvraag van de zakelijke lening een aantal bedrijfsgegevens nodig. Dit is nodig om de kredietwaardigheid van een onderneming te bepalen. Verder is het voor de aanvrager natuurlijk prettig dat er geen bureaucratisch apparaat, zoals bij een bank het geval is, tussen zit, waardoor er een snelle beoordeling kan plaatsvinden.

Wat overigens nog een voordeel is ten opzichte van een traditionele lening, is dat er tot op zekere hoogte andere regels kunnen gelden. Denk bijvoorbeeld aan het uitblijven van een boete, omdat je een financiële meevaller had en dus eerder kon aflossen.

Live your dream

Het blijkt al met al dus behoorlijk mee te vallen om de noodzakelijke kosten die met groei gepaard gaan, gedekt te krijgen.

Maak je dus vooral geen zorgen over die rekening die je nieuwe kantoorruimte met zich meebrengt. Zolang je omzet boven een bepaalde grens ligt, ben je kredietwaardig en komt het eigenlijk allemaal wel goed. Succes!

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights