Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Fouten die iedere ondernemer maakt

| door

Ondernemen, het is een prachtig vak. Maar ook in dit vak worden er veel fouten gemaakt. Ach, we noemen het fouten omdat het vaak toch voelt als falen.

Wij houden ons graag vast aan de volgende gedachte: “falen bestaat niet, alleen feedback”. En van feedback kun je gelukkig enorm veel leren. Wij helpen je graag een handje verder en hebben de ‘feedback’ van ondernemers op een rij gezet.

Niet (genoeg) denken vanuit de klant

Ondernemers hebben vaak prachtige ideeën die op de meest onverwachte momenten tot stand komen. De ideeën zijn vernieuwend, creatief en verrassend. Deze ideeën zijn voor de klant ontworpen, maar daarbij wordt lang niet altijd ‘vanuit’ de klant gedacht.

Lost jouw idee zijn of haar probleem wel echt op? Of is het gewoon weer een fantastisch idee waar eigenlijk (nog) geen markt voor is. Denken vanuit de klant is key in succesvol ondernemerschap.

Tijdrovende klussen zelf oppakken

Ben je al uren bezig met je administratie? Zit je al dagen achter de laptop om je website te updaten? Of ben je continu bezig met bellen en mailen naar klanten die hun factuur niet hebben betaald?

Sommige werkzaamheden zijn simpelweg niet voor iedereen weggelegd. Niet omdat de persoon in kwestie het niet kan, maar omdat een ander het sneller, efficiënter en/of beter kan.

Laat het los! Huur iemand in die een expert is in de voor jou ingewikkelde en tijdrovende klussen. Van een boekhouder voor de administratie en een webbouwer voor je website.

Niet-betalende klanten, daarvoor kun je weer een incassobureau inschakelen. Veel incassobureaus werken tegenwoordig met no cure no pay incasso, waardoor jij nooit onnodig kosten maakt.

Doen wat anderen doen

Beter goed gejat dan slecht bedacht? Wanneer je niet klakkeloos ideeën van een ander overneemt, gaat deze uitspraak zeker op. Toch gebeurt het eerste nog maar al te vaak, waardoor ondernemers niet onderscheidend bezig zijn.

Op welke manier ben jij anders dan de rest? Zoek jouw onderscheidend vermogen! Doe je wel wat anderen doen, zorg er dan voor dat jij het beter doet.

Vergeten te genieten

Last but not least, geniet! Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar het wordt vaak vergeten. Ondernemen is hard werken en succes behalen gaat met vallen en opstaan.

Maar genieten is, naast het verdienen van keiharde euro’s, natuurlijk waar het allemaal om gaat. Geniet van de vrijheid en onafhankelijkheid van het eigen baas zijn. Leer van je ‘fouten’, vier de successen en wees trots op wat je bereikt hebt, ook al is het maar klein.

Elke succesvolle ondernemer is klein begonnen, vergeet dat niet!

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights