Gratis Ebook: Maakt jouw website deze 3 dodelijke fouten?

Lees het Ebook en ontdek:

  • 3 blunders waardoor het grootste gedeelte van je bezoekers geen bezichtiging zal inplannen
  • Waarom je aanbod niet vindbaar is in Google
  • De belangrijkste reden waarom men zich niet voor je nieuwsbrief aanmeld

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om je website onweerstaanbaar te maken

Gebouw De Leeuwenbrug mag enkel als kantoorruimte

| door

De gemeenteraad van Deventer besliste dat het gebouw De Leeuwenbrug niet mag gebruikt worden voor horecadoeleinden of detailhandel maar enkel als kantoorruimte.

Zo zaten in het verleden bijvoorbeeld afdelingen van de Gemeente zelf in het pand, maar ook een wervingsbureau en een echtscheidings advocaten Kantoor.

Eigenaar Select gaat in beroep tegen deze beslissing omdat volgens het bestemmingsplan ook horeca en detailhandel is toegestaan op deze locatie.

[the_ad id=’28752′]

Uitsluitend kantoorruimte

In 2016 verhuizen de gemeentediensten van de stad Deventer van De Leeuwenbrug naar het nieuwe stadhuis. Volgens de gemeenteraad mogen de oude gebouwen ook in de toekomst uitsluitend worden gebruikt als kantoorruimte.

Select, de nieuwe eigenaar van het gebouw, vreest dat ze onvoldoende huurders zal vinden voor de Leeuwenbrug. Liefst 32 procent van de kantoren staan nu al leeg in Deventer. Dit wordt trouwens niet ontkend door de gemeenteraad.

Vandaar de vraag van Select om in de toekomst ook horeca en detailhandel toe te laten zodat ze ruimere verhuurmogelijkheden krijgen.

Horecabeleid Deventer

Volgens de gemeenteraad kan dit niet worden toegestaan omdat dit in strijd is met het horecabeleid van de stad. Volgens deze nota is het Stationsplein de aangewezen locatie voor horecavoorzieningen.

Het gebouw de Leeuwenbrug ligt echter aan de rand van het Stationsplein. Vandaar de discussie, want volgens de raad ligt slechts een gedeelte van gebouw binnen het ontwikkelingsplan van het Stationsplein.

Volgens Select is het bovendien ook detailhandel toegestaan in deze zone. Volgens de structuurvisie is de binnenstad de aangewezen zone voor recreatieve detailhandel en is een afwijking niet noodzakelijk. Ook hier verschilt de gemeente Deventer van mening.

In beroep

Select gaat nu in beroep tegen de beslissing van de gemeenteraad, omdat in het besluit onvoldoende wordt gemotiveerd waarom er enkel kantoorruimte is toegestaan en geen horecamogelijkheden of detailhandel in de Leeuwenbrug.

Het gebruik van voornoemde percelen voor horecadoeleinden lijkt in de horecabeleidsnota niet uitdrukkelijk te worden uitgesloten.

Volgens Select druist de beslissing van de gemeenteraad in tegen de algemene structuurvisie van de stad Deventer. Volgens Select zijn de gebruiksmogelijkheden voor De Leeuwenbrug ten onrechte beperkt. De beslissing van de gemeenteraad druist in tegen de structuurvisie van de stad.

Select vreest na de verhuis van de stadsdiensten naar de nieuwe locatie voor een afname van de gebruiksmogelijkheden van De Leeuwenbrug gezien de grote leegstand van kantoren in Deventer. Select hoopt op meer gebruiksmogelijkheden voor De Leeuwenbrug.

Over KRV Kantoorproducten

KRV Kantoorproducten helpt ondernemers bij het vinden en inrichten van werkplekken.

Zo bestaat ons assortiment onder andere uit:

[su_spacer size=”10″]

En diverse vastgoedmarketing producten:

[su_spacer size=”10″]

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights