Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Gebouwautomatisering voor een gezonder en productiever bedrijfsjaar in 2022

| door

Als ondernemer zoek je altijd naar manieren om verder te innoveren. Om je bedrijf nóg krachtiger op de kaart te zetten, om nóg meer successen te boeken. Nu 2021 ten einde loopt, wordt het dan ook hoog tijd om de balans op te maken.

startup g561e18d73 640

Het bedrijfsleven is door de jaren heen enorm veranderd. Een van de grootste veranderingen is toch wel het belang van duurzaam ondernemen. Klimaatbeheersing kantoor, slim gebruik van grondstoffen, het zijn enkele zaken waar door de jaren heen steeds meer aandacht aan wordt geschonken.

Een succesvol bedrijfsjaar in 2022 valt of staat dan ook met de noodzaak om duurzamer te ondernemen. Hierbij speelt gebouwautomatisering een belangrijke rol. Hoe dat zit, lees je in dit artikel.

Meer aandacht voor energie besparen en het klimaat

Duurzaam ondernemen zal in 2022 een nóg grotere rol gaan spelen. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar manieren om slim energie te besparen, maar ook naar manieren waarop we het milieu samen wat meer kunnen ondersteunen.

Dit moet echter niet ten koste gaan van het comfort op kantoor. Dat lijkt bijna wel een koorddans tussen twee uitersten zijn. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat het klimaat op kantoor goed blijft wanneer je eigenlijk zo min mogelijk wilt stoken of koelen?

Met gebouwautomatisering wordt dit een stuk gemakkelijker. Door het binnenklimaat te optimaliseren, kan er ook heel veel energie bespaard worden. Iets wat zeker in 2022 erg belangrijk gaat zijn. We leven momenteel immers met de grootste inflatie sinds tijden en ook de energieprijzen rijzen de pan uit. Dat betekent meer kosten voor ieder bedrijf. Wanneer je het niet ziet zitten om je prijzen te ver omhoog te duwen, dan zal er iets aan het kostenplaatje moeten worden veranderd.

Bedenk goed dat elk gebouw weer om een andere aanpak vraagt als we spreken van het perfecte binnenklimaat. Daarom is het enorm belangrijk om van de juiste systemen te gebruiken. Een flexibel en betrouwbaar systeem wat bijna fungeert als het brein van jouw gebouw. Het systeem weet precies te vertellen wat er nodig is om het binnenklimaat optimaal te houden. Daarbij wordt niet alleen gedacht aan het verhogen van het comfort op kantoor, maar ook aan het slim besparen van energie. Dit is de eerste belangrijke stap naar duurzaam ondernemen.

Voordelen van gebouwautomatisering in 2022

Al heel veel bedrijven gingen je voor. Maar waarom kiezen voor gebouwautomatisering in 2022? Wat geeft nu écht de doorslag? Wat levert het je op? We hebben de belangrijkste voordelen kort op een rij gezet:

Hogere productiviteit

Uit recente cijfers blijkt dat het met de luchtkwaliteit in veel openbare gebouwen slecht gesteld is. Onvoldoende ventilatie, te warm of juist te koud, allemaal redenen waardoor het werkcomfort is afgenomen op kantoor. Naast dat het comfort is afgenomen, zien we ook dat dit gevolgen heeft voor de gezondheid.

Bij een slechte luchtkwaliteit neemt de kans op ziektes en concentratiestoornissen bijvoorbeeld toe. Met gebouwautomatisering weet je zeker dat het binnenklimaat in het bedrijf altijd op orde is. Gebouwen met een betere temperatuur en luchtkwaliteit, zien dan ook dat het aantal ziektedagen van hun werknemers afneemt en dat de productiviteit toeneemt.

Kostenbesparende opties

Als ondernemer ben je natuurlijk ook altijd zoekende naar manieren om te besparen. Door de kosten zo laag mogelijk te halen, kun je immers ook meer winst behalen.

Met een intelligent automatiseringssysteem binnen jouw bedrijf, zorg je ervoor dat er nooit teveel of te weinig wordt verbruikt. Dat geldt voor ventilatie, maar ook bijvoorbeeld voor het verbruik van gas. Daardoor kan je enorm besparen.

Conclusie

Gebouwautomatisering draagt bij aan lagere kosten binnen het bedrijf én een hogere productiviteit. Met een intelligent automatiseringssysteem help jij jouw bedrijf op weg naar een nóg succesvoller 2022. Helemaal gericht op duurzaam ondernemen.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights