Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Geef je kantoor een zomerse update

| door

De dagen worden weer langer en het weer laat zich steeds vaker van zijn beste kant zien. Kortom; de zomer is in aantocht.

Dit is het perfecte moment om je kantoor een frisse update te geven, want in de zomermaanden moet er natuurlijk gewoon gewerkt worden. Hoe gaat dat beter dan in een omgeving die helemaal is afgestemd op het zomerse weer?

Ga voor verkoeling

Heerlijk straks, dat binnen schijnende zonnetje op kantoor. Toch is er een grote kans dat het er in juli en augustus ook flink heet gaat worden.

Om je toch goed te blijven concentreren, zijn ventilatie en verkoeling hard nodig. Denk vooruit en investeer nu alvast in een goede airco of effectieve ventilatoren.

Neem bijvoorbeeld een stevig, handzaam model dat je makkelijk te verplaatsen is. Of een smalle zuilventilator die ook ideaal is in wat kleinere ruimtes.

Let bij een airco op dat je de luchtstroom niet op het bureau richt. Door de koude lucht kan je zomaar een verkoudheid oplopen.

Ruim je kantoor op

Pak nu je kans om flink de bezem door je kantoor te halen. Stapels spullen, snoeren en documentatie die hier en daar staan te verstoffen.

Selecteer wat weg kan en bewaar andere zaken netjes in de kast. Als je nu toch bezig bent, is dit ook een goed moment om eindelijk eens je bureau of kast naar een andere plek te schuiven.

Grote kans dat je daarbij zilvervisjes tegenkomt of juist fijn houtworm zaagsel, vooral in oude panden. Het is verstandig om tijdig dat soort ongedierte en houtworm te bestrijden zodat het geen groeiend probleem wordt. 

Kies voor een binnen- of buitenzonwering

Goede zonwering is een must als wil je de zomermaanden productief doorkomen.

Een buitenzonwering is het effectiefst, zoals een klassiek uitvalscherm of een ritsscreen dat vlak langs het buitenkozijn wordt geplaatst. De zonwering zorgt er bovendien voor dat de beeldschermen goed leesbaar blijven.

Voor de montage, stijl en kleuren ben je natuurlijk wel afhankelijk van de eigenaar van het kantoorpand. Overigens zijn uitvalschermen ook ideaal om te voorzien van je logo of slogan. Binnen kun je verder jaloezieën, rolgordijnen of plisségordijnen ophangen.

Gebruik koele kleuren en planten

Er wordt gezegd dat blauwe tinten een koelend effect hebben, daardoor worden ze vaak in warme landen toegepast.

Wellicht een goed idee als nieuwe kleur voor één of meerdere kantoormuren? Wat verder bijdraagt aan een zomers gevoel zijn tenslotte mooie planten.

Het binnenklimaat wordt meteen fijner: ze hebben een zuiverende werking, verminderen het CO2-gehalte in de lucht en produceren zuurstof. Kies je mooie eyecatchers met bijzonder of groot blad, dan vormen ze meteen een fraai stijlelement in je kantoor. Laat zo de zomer maar komen.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights