Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Het grijze kantoor is ten dode opgeschreven

| door

hoe-maak-je-werken-weer-leuk

Je hebt moeite om bezichtigingen te converteren naar huurders? Dit hoeft niet altijd aan je “verkoopverhaal” te liggen, maar vaak zijn de kantoorruimtes zelf de oorzaak.

Het tijdperk dat je als kantoor-verhuurder alleen maar onderdak moet bieden aan ondernemers is voorbij.

Deze nieuwe werkplek moet voor ondernemers ervoor zorgen dat zij beter in staat zijn om hun werkzaamheden uit te voeren.

Kortom: de ruimtes moeten huurders inspireren en bezoekers een ervaring bieden.

[the_ad id=’28752′]

Als verhuurder heb je veel invloed

Als verhuurder kan je veel doen om de mensen binnen je kantoorpand te inspireren. Dat zit hem vaak in kleine details die over het hoofd gezien worden.

Echter hebben deze details wel invloed op het eindresultaat bij een bezichtiging. Kiest de klant voor jouw werkplekken of die van de concurrent?

De tips in dit artikel zijn specifiek gericht op kantoor verhuurders die open staan om hun werkplekken te transformeren en onderscheiden van concurrentie.

Wat maakt een kantoorruimte inspirerend?

Aspecten van kantoorruimtes waar je als verhuurder invloed op hebt, en voor inspiratie kan zorgen zijn:

1. Huidige huurders

Door selectief te zijn over wie je toe laat als huurder, kan je andere inspireren. Zelfs een handvol top ondernemers die actief zijn binnen een kantoorpand kan ervoor zorgen dat meer mensen bij je willen komen werken.

Zij willen profiteren van hun energie, en graag in contact komen met deze huurders. De meeste onderzoeken wijzen er daarom ook op dat men het meest geïnspireerd raakt van andere mensen.

Dit hoeft niet altijd een ondernemer binnen een bepaald vakgebied te zijn, maar kan ook bijvoorbeeld een sporter zijn.

Natuurlijk kan het soms erg lastig zijn om ervoor te zorgen dat deze top ondernemers een kantoor bij je komen huren, maar je kan ze ook regelmatig uitnodigen natuurlijk.

Bijvoorbeeld voor een spreekuur met huurders of een seminar.

2. De omgeving

Vaak geeft men aan dat zij juist tot nieuwe inzichten komen wanneer ze niet op kantoor zijn. Zij raken geïnspireerd door de natuur, tijdens een wandeling of een kop koffie buiten de deur.

Nu is het niet de bedoeling dat je huurders het kantoor uit moet jagen, maar is het handig als je als verhuurder weet wat er te doen is in de omgeving.

3. Boeken

Onverwacht? Niet bepaald, omdat men zich graag laat meeslepen in een goed verhaal of nieuwe kennis tot zich wilt nemen.

Vooral wanneer je creatieve mensen aan het werk hebt binnen je kantoorpand. Zij geven aan dat zij het meest geïnspireerd raken door content van andere.

Realiteit is dat je vaak alleen maar inspiratieloze magazines zal vinden bij de meeste bedrijven waar ik op bezoek kom. Vaak er neer gelegd om tijd te doden, maar niet om te inspireren.

Zorg er dus voor dat er een aantal boeken aanwezig zijn die huurders mogen lezen in hun kantoor om nieuwe inspiratie op te doen.

4. Interieur en kleur

De sfeer bepaal je met interieur en kleur. Deze combinatie gaat er echt voor zorgen dat de werkplekken voor zichzelf verkopen. Het maakt je als verhuurder veel minder afhankelijk van je verkoopverhaal.

Behalve sfeer roept de inrichting van een kantoor, maar vooral het kleurgebruik een bepaalde emotie bij ons op. Welke gevoelens kleuren oproepen kan je hier lezen.

Zo is de kleur grijs emotieloos. Het staat voor: saaiheid, niks zeggend en ouderdom.

“Wat een grijs kantoor” word er meestal ook wel gezegd, en de mensen die in dat kantoor werken lijken vaak ook steeds grijzer te worden. Het tegenovergestelde wat je wilt bereiken dus!

boring office
Een goed voorbeeld van een typisch grijs en ouderwets kantoor. Helaas werken nog steeds veel mensen in dit soort kantoren, maar de nieuwe generatie zal dit niet meer accepteren.

Wat zij wel willen?

werkplek huren eindhoven tribes airport overzicht mini

Een afbeelding zegt meer dan 1.000 woorden. Toch?

Quotes / Video

Mensen zijn visueel ingesteld. Er zijn daarom momenten dat je geen inspiratie kan halen uit tekst, maar wel als deze in de vorm van een quote staat afgebeeld.

Binnen de werkplek van Tribes (uit het vorige voorbeeld) is hier slim van gebruik gemaakt. Zij hebben een grote quote op de muur afgebeeld ter inspiratie.

Bewegende beelden inspireren ook

Maar ook bewegende beelden kunnen inspireren. En aangezien er altijd wel ergens een scherm aanwezig is, is dat voor verhuurders ook weer een kans om te inspireren.

Zet niet standaard het RTL Nieuws aan op TV, maar zoek naar een mooie documentaire of ander beeld op YouTube dat kan inspireren.

Een seminar van een leuke spreker doet het ook altijd goed! En wanneer er veel interesse is voor een specifieke spreker is het een goed idee om hem of haar eens uit te nodigen om langs te komen.

Vermelden op de website!

Aangezien elk detail er toe doet om een nieuwe huurder voor je te winnen, is het ontzettend belangrijk om dit ook op je website te vermelden.

Deze simpele aanpassingen aan je concept zorgen er namelijk voor dat jij je zal onderscheiden van je concurrenten.

En je zal merken dat het een stuk eenvoudiger is om bezichtigingen te converteren naar huurders. Het creëren van een inspirerende werkplek is dus een waardevol proces voor zowel verhuurder als huurder.

Wat inspireert jou?

Tot slot wil ik graag horen wat jou inspireert wanneer je aan het werk bent. Wat doe jij als je even geen inspiratie hebt?

Deel het in de reacties!

Over KRV Kantoorproducten

KRV Kantoorproducten helpt ondernemers bij het vinden en inrichten van werkplekken.

Zo bestaat ons assortiment onder andere uit:

[su_spacer size=”10″]

En diverse vastgoedmarketing producten:

[su_spacer size=”10″]

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights