Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Het ‘nieuwe werken’ als ZZP’er, zo doe je dat!

| door

Het nieuwe werken doet massaal zijn intrede op de werkvloer, bijna iedereen die een kantoorbaan heeft werkt deels thuis. Toch is inmiddels wel duidelijk dat er ook nog steeds behoefte is aan het werken op een kantoor.

Al is het alleen maar voor de binding met het bedrijf en collega’s. Veel bedrijven hebben daarom ook regelingen getroffen met werknemers waarbij een balans tussen deze twee wordt gezocht.

Een verdeelsleutel tussen een aantal dagen thuis en een aantal dagen op kantoor. Maar hoe doe je dat als ZZP’er? Wellicht ben je dit al een tijdje of ben je net gestart als zelfstandige. Het kan dan lastig zijn om tot deze balans te komen.

Waar de één het prima vindt om thuis iedere dag op zijn zolderkamer te zitten, mist de ander een gesprek bij het koffieapparaat. Er is immers geen baas die je regels oplegt, en ook je collega’s spreken gaat hem niet worden. Kortom, hoe ga je als ZZP’er om met ‘het nieuwe werken’?

Wees hybride

Wanneer jij bent gestart als zelfstandige en je kunt je werk vanuit huis doen dan is het verleidelijk om dit ook daadwerkelijk alléén maar te doen. De eerste dag begin je fanatiek om half negen in een keurige outfit, maar mits je niet over héél veel zelfdiscipline beschikt versloft dit al snel.

Om het voor jezelf leuk en uitdagend te houden raden wij aan meteen een afwisseling hierin te verzinnen. Huur bijvoorbeeld voor twee dagen een hybride werkplek. Maak dit ook meteen de dagen waar je afspreekt met klanten. Voor bijvoorbeeld het vergaderen in Amsterdam zijn er al voordelige opties beschikbaar, zonder dat je hier aan vast zit.

Ook al ben je net gestart, het geeft meteen een professionele indruk aan je (nieuwe) klant. 

De koffieautomaat

Wanneer je besluit om bijvoorbeeld die vergaderruimte in Amsterdam te huren heb je alleen de lusten maar niet de vaste lasten van een externe ruimte. Bij een kant-en-klare ruimte zorgen zij voor de faciliteiten zoals koffie, thee en tafels en hoef jij alleen te focussen op de inhoud.

Iets wat je werk ten goede komt, zeker als ZZP’er wanneer je op basis van uurtje factuurtje werkt. Dit past helemaal binnen het concept van het ‘nieuwe werken’. Jij bent flexibel en past je aan en doet waar je goed in bent, net zoals anderen dit doen. En het leuke aan deze vorm van werken is, dat je andere mensen in dergelijke kantoren tegenkomt die héle andere beroepen uitoefenen. Zo kom je in aanraking met diverse professies en mensen, dit inspireert elke dag weer.

Kortom, het nieuwe werken als ZZP’er vraagt óók om flexibiliteit en meebewegen met de omgeving. Door het aanbod van flexwerkplekken en hybride vergaderlocaties worden jou hiervoor allerlei opties geboden. Ga mee in deze beweging en je zult zien dat je bedrijf ermee floreert!

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights