Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Hoe je een VPN kunt gebruiken tijdens het werken op afstand

| door

Tijdens het werken op afstand is het slim om een VPN-verbinding te gebruiken. Er wordt geregeld (bedrijfs)gevoelige informatie verstuurd die niet in de handen van anderen terecht mag komen.

Bij een VPN-verbinding wordt data versleuteld verzonden naar de VPN-server, waardoor hackers of andere kwaadwillende de data niet kunnen inzien. Ook is je eigen IP-adres niet meer zichtbaar voor anderen.

Tot slot kun je dankzij een VPN-verbinding toegang krijgen tot het bedrijfsnetwerk waardoor je gebruik kunt maken van de data en services van de organisatie.

Wat is een VPN?

Een VPN staat voor Virtual Private Network. De letterlijke Nederlandse vertaling is Virtueel Privé Netwerk.

Dat houdt in dat de verbinding met de VPN-server versleuteld wordt en de data via de VPN-server naar het internet wordt gestuurd. Hierdoor wordt niet alleen de data veilig naar de VPN-server gestuurd, ook wordt er extra anonimiteit voor de gebruiker gecreëerd.

Je eigen IP-adres wordt namelijk verborgen door die van de VPN-server. Surf anoniem online zonder je druk te maken over je persoonlijke privacy. 

Zorg voor een veilige internetverbinding

Wanneer je op een andere locatie internet moet gebruiken om werkzaamheden uit te voeren is het vaak de enige optie om met een publiekelijk wifinetwerk verbinding te maken.

Het is dan eenvoudig voor anderen om je verbinding met dat netwerk in de gaten te houden. Dankzij een VPN-verbinding wordt de data versleuteld en kunnen anderen niet meer zien welke data er verstuurd wordt.

Een VPN-verbinding zorgt dus op een eenvoudige manier voor extra veiligheid bij het werken op een externe locatie.

Verbinding maken met het netwerk van je organisatie

Bij het werken op afstand loop je soms tegen vervelende problemen aan. Zo kan jouw organisatie gebruik maken van een eigen netwerk waarop verschillende services draaien.

Hierbij kun je denken aan een CRM-systeem, een gedeelde agenda of een onlinedatabase. Wanneer je op een andere locatie werkt kun je hier dus niet bij. Door gebruik te maken van een VPN-verbinding kan je wel bij deze gegevens.

Je maakt dus eerst versleuteld een verbinding met het netwerk van je organisatie en vervolgens wordt het naar je computer gestuurd.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights