Gratis Ebook: Maakt jouw website deze 3 dodelijke fouten?

Lees het Ebook en ontdek:

  • 3 blunders waardoor het grootste gedeelte van je bezoekers geen bezichtiging zal inplannen
  • Waarom je aanbod niet vindbaar is in Google
  • De belangrijkste reden waarom men zich niet voor je nieuwsbrief aanmeld

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om je website onweerstaanbaar te maken

Hoe kom ik als makelaar hoger in Google?

| door

Als makelaar heb je het bovenstaande vast wel eens afgevraagd. Dit heeft alles te maken met de Google Ranking. Google indexeert jouw pagina of website, kijkt hoe relevant deze is, wat je vertelt en of dit aansluit bij de vraag van de internetgebruiker. 

Als jouw pagina niet goed te indexeren is of geen relevante content bevat kom je lager in de zoekresultaten. Met een goede SEO strategie kan je hier verandering in brengen!

Wat is SEO?

SEO staat voor “Search engine optimization” en het is een verzameling van verschillende technieken. Deze zijn gericht op het verbeteren van jouw website of webshop met als doel hoger in de zoekresultaten te komen en daarmee nieuwe klanten binnen te halen.

Dit zonder daar direct voor te betalen. Betalen om hoger in de zoekresultaten te komen wordt SEA genoemd.

Het leidt tot betere websites

Om hoger in de Google Ranking te komen eist Google dat je website gebruiksvriendelijk is en toegankelijk is.

Je kunt hierbij denken aan de snelheid van je website, het navigeren op je website en de SSL certificaten. Maar ook landingspagina’s en responsives webdesigns dragen bij aan de gebruiksvriendelijkheid van je website.

Customerjourney

Websiteverkeer dat binnenkomt vanuit organische resultaten converteert vaak beter dan verkeer dat afkomstig is van social media campagnes.

Dit komt doordat diegene specifiek en bewust heeft gezocht naar een product of dienst dat jij aanbiedt.

Als iemand bijvoorbeeld zoekt op ‘Kosten makelaar Amsterdam’, dan ben je waarschijnlijk op zoek naar  makelaars bij jou in de buurt en de bijbehorende kosten daarvan. Bij Social Media campagnes ben je vooral aan het zenden, en hoop je dat jouw boodschap toevallig aansluit bij de bezoeker.

Wat kan je zelf doen?

Optimalisatie is dus erg belangrijk en kan leiden tot het verbeteren van jouw resultaten.

Het internet gaat dag en nacht door en zoekmachines willen graag dat jij actief bent op je website en dat je met regelmaat nieuwe en verbeterde content plaatst bijvoorbeeld in de vorm van blogs.

Een onderdeel van het verbeteren van content is het inzetten van keywords. Dit zijn woorden die je met regelmaat gebruikt in je tekst en selecteert als sleutelwoord. Dit kunnen informatieve keywords zijn, maar ook keywords met een duidelijke koopintentie of een lokale zoekopdracht zoals ‘Makelaarskantoor Rotterdam’. Denk er wel om dat je het woord niet te vaak gebruikt en de tekst schrijft voor jouw klant. Kwaliteit gaat boven kwantiteit in dit geval.

Content optimaliseren

Ook kan je je content optimaliseren door gebruik te maken van de verschillende koppen.

Door dit te doen zullen zoekmachines jouw site beter indexeren en zo snel zien of jouw aanbod aansluit bij de vraag van de internetgebruiker.

Vergeet bij het schrijven van nieuwe content niet een Meta titel en een Meta omschrijving te maken. Dit is namelijk wat de internetgebruiker ziet als je in de zoekresultaten naar voren komt. Je moet er voor zorgen dat deze teksten pakkend en overtuigend zijn om de mogelijke klant naar jouw website te lokken. 

Kortom vergt Search Engine Optimization wat creativiteit en hulp van je websitebouwer, maar het kan je erg veel opleveren. Wil je nog meer tips om je website te verbeteren? Lees dan deze blog “24 tips om je websitebezoeken te verhogen“.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights