Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Hoe maak je thuiswerken leuk?

| door

Het hebben van een kantoor kan heel erg fijn zijn. Vooral als je anders altijd thuis werkt. Als je altijd thuis werkt kan dat op een gegeven moment heel erg saai worden, omdat je dan altijd binnen bent. Dit kan natuurlijk heel erg saai worden. Als je af en toe naar buiten kan is dat natuurlijk wel fijn.

Je wilt niet alleen maar binnen zitten. Alleen kan het zoeken van een goed kantoor heel erg moeilijk zijn. Er zijn namelijk verschillende dingen waar je rekening mee moet houden.

Een van deze dingen is de plaats van het kantoor. Het moet namelijk wel goed bereikbaar zijn. Als je bijvoorbeeld in Nijmegen woont dan is het niet handig om een kantoor in Den Haag te hebben.

Plaats van het kantoor

De plaats van het kantoor is dus heel erg van belang, maar ook hoe duur het kantoor is. Koop je het kantoor ruimte of ben je van plan om het te gaan huren? Dit zijn allemaal dingen die meespelen als je een kantoor gaat huren.

Voor sommige mensen is dit allemaal te ingewikkeld en te veel werk terwijl andere mensen het de moeite waard vinden. Voor sommige is het huren van een kantoor nu ook te veel geld en kunnen ze dat niet betalen.

Daarom ga ik schrijven over wat tips die je kunnen helpen om thuis beter te kunnen werken. Het kan zijn dat je deze tips hard nodig hebt, omdat er in je huis veel afleidingen kunnen zijn.

Maak het gezellig

Mijn eerste tip is dat je het thuis gezellig moet maken. Het is natuurlijk heel erg moeilijk om te werken op een plek waar je de werkruimte niet mooi vindt of gezellig. Je moet het wel naar je zin hebben als je aan het werk bent, want anders heb je weinig zin om aan het werk te gaan.

Zet een gezellige sfeer neer in je huis. Misschien heb je in je huis wel een aparte werkkamer of je moet werken in de woonkamer. Maak de plek waar je werkt dus gezellig en mooi. Kies een mooi bureau uit en een goede lamp voor als je in de avond door wilt werken.

Hou ook rekening met de positie van de kamer. Kan het zijn dat je last van de zon krijgt tijdens het werk? Zorg dan dat je voorbereid bent en hang zonwering op in de kleur die jij mooi vindt of die goed bij je interieur past. Hang bijvoorbeeld houten jaloezieën in het zwart op of hang houten lamellen op.

Ga naar buiten

Zorg ervoor dat je niet de hele dag binnen blijft. Dus ga als je pauze hebt even naar buiten voor frisse lucht. Ga bijvoorbeeld wandelen, naar de supermarkt of even fietsen. Je kan ook even gaan sporten, maar dat ligt eraan hoe lang je pauze is.

Als je de hele tijd binnen blijft wordt het werk ook saai. Al helemaal wanneer je na het werk nog steeds niet naar buiten gaat. Soms moet je er even tussen uit.

Als je een hond hebt kan je in je pauze ook even je hond uitlaten. Zorg er dus voor dat je naar buiten gaat en niet de hele tijd binnen blijft.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights