Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Hoe maak je van je kantoorruimte een fijne werkplek?

| door

Met een kantoorbaan breng je gemiddeld zo’n vijf jaar van je hele leven door aan je bureau. Dan wil je natuurlijk wel dat dit een fijne plek is waar je graag aan het werk wilt gaan.

Toch zien we vaak kantoorruimtes voorbij komen waar totaal geen sfeer hangt en die er eentonig uitzien. Daarom geven we jou een aantal handig tips waarmee jij jouw kantoorruimte kan omtoveren tot een productieve ruimte.

Zorg voor goede verlichting

Verlichting op kantoor is heel belangrijk, omdat dit een groot effect kan hebben op jouw productiviteit. In een werkruimte waar weinig daglicht naar binnen komt en waar geen gebruik gemaakt wordt van goede (kunstmatige) verlichting, word je snel moe.

Een TL buis LED daarentegen kan jou hierbij goed helpen. Naast dat dit een positief effect heeft op de productiviteit, is LED verlichting ook nog eens een duurzame oplossing. In aanschaf is het misschien iets duurder, maar doordat je hier jarenlang profijt van hebt boek je deze investering snel weer terug.

Geef je kantoorruimte een persoonlijke touch

Hoe fijn is het als je achter je bureau zit en je voelt je daar helemaal thuis. Om een persoonlijke sfeer te creëren in je werkruimte kun je bijvoorbeeld een aantal foto’s van je vrienden en familie neerzetten.

Heb je thuis een favoriete mok waar je uit drinkt? Neem deze dan mee naar kantoor. Maar kleurgebruik kan natuurlijk ook heel veel doen met de sfeer. Is jouw lievelingskleur geel? Laat dit dan terugkomen in jouw kantoorruimte door bijvoorbeeld een muur geel te verven of door wat gele accessoires neer te zetten.

Let op een goede houding

Een werkdag duurt gemiddeld 8 uur, waarbij je natuurlijk af en toe een loopje maakt naar de koffiecorner of naar het toilet. Laten we zeggen dat je gemiddeld 7 uur per dag achter je bureau zit.

Als je geen goede bureaustoel hebt, kan dit op den duur onwijs slecht zijn voor je houding. Doordat je steeds maar op zoek bent naar een fijne houding, gaan je schouders vastzitten en kun je last krijgen van je rug. Lichamelijk klachten hebben natuurlijk een grote invloed op jouw humeur.

Zorg er daarom voor dat je een comfortabele bureaustoel hebt. Daarnaast is het ook belangrijk dat jouw beeldscherm op de juiste hoogte en afstand staat. Je kunt dit doen door een denkbeeldige lijn van 5 centimeter vanaf de bovenkant van jouw scherm naar beneden te trekken. Het punt waar je op je beeldscherm op uit komt moet op jouw ooghoogte zitten.

Laat wat groen terugkomen in jouw kantoorruimte

Planten zijn echt een musthave op kantoor. Planten geven namelijk zuurstof waar je productiever door wordt en daarmee ook een stuk gelukkiger.

Als je aan het einde van de werkdag ziet hoeveel werk je verricht hebt, kun je dit weer afstrepen van jouw to-do lijstje en daar word je blij van!

Daarnaast geeft het natuurlijk ook een leuke sfeer in jouw kantoorruimte.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights