Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Hoe thuiswerken steeds meer op ‘normaal’ werken gaat lijken

| door

Bijna iedereen die normaal gesproken op een kantoor werkt heeft er inmiddels wel eens mee te maken gehad: thuiswerken. Was het in eerste instantie nog een gunst, en werd het binnen menig bedrijf als een dagje aanlummelen gezien, weten we inmiddels dat thuis productief zijn en veel werk verzetten ook prima mogelijk is.

We werken thuis niet zelden zelfs harder en effectiever dan wanneer we ons op de werkplek bevinden. En misschien heb je het zelf ook al wel gemerkt, je thuiswerkplek gaat waarschijnlijk ook steeds meer op een ‘echte’ werkplek vinden zoals je op kantoor gewend bent.

Je scherm ziet er precies hetzelfde uit

Om goed je werk te kunnen doen, moet je thuis natuurlijk de beschikking hebben over dezelfde programma’s en documenten als wanneer je op je werk bent.

Had je daar voorheen echt een laptop voor nodig die door je bedrijf voor je was geïnstalleerd, is dat tegenwoordig lang niet altijd meer het geval. Steeds meer bedrijven werken met oplossingen die overal waar mensen zich maar bevinden, en welk apparaat zij ook bij de hand hebben, gebruikt kunnen worden.

Microsoft 365 is hier een goed voorbeeld van. Een medewerker krijg hiermee de vrijheid om software te gebruiken op de plek en de manier die het best past bij de situatie, en daarmee overal en altijd productief aan het werk te kunnen zijn. Doordat we meer en meer kiezen voor werken in de cloud, zijn ook documenten altijd gemakkelijk bereikbaar.

Niet langer staan deze op een lokale schijf opgeslagen waar je alleen ter plekke bij kunt komen. Nee, je kunt ze waar en wanneer je maar wilt uit de cloud plukken en eraan verder werken. Welke werkplek je ook hebt, op kantoor of thuis, de manier van werken verschilt op deze manier nauwelijks meer.

Je collega’s zijn er ook gewoon

Waar de meeste mensen vooral aan moeten wennen als zij thuis gaan werken, is de afwezigheid van collega’s. Alhoewel dat ook lekker kan zijn, menigeen geeft aan daardoor veel harder door te kunnen werken, levert het ook een gemis op.

Je wilt zo nu en dan nu eenmaal even dingen met elkaar bespreken, en ook het samen lunchen en bijpraten is voor veel mensen een belangrijke gewoonte.

Via Microsoft Teams vinden we daar steeds meer oplossingen voor. Collega’s beginnen de dag door elkaar eerst even kort te spreken, of plannen gedurende de dag een paar vaste overlegmomenten in.

En samen lunchen en kletsen, dat kan ook nog steeds. Kwestie van een lunchmeeting in Teams inplannen; al zit iedereen op een andere plek, samen eten kan nog steeds!

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights