Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Hoe verwijder je asbest?

| door

Hoe wordt asbest eigenlijk verwijderd? Allereerst dien je asbest zelf niet te verwijderen, maar dit te laten doen door een sloopbedrijf, aangezien dit erg gevaarlijk is. Asbest bestaat namelijk uit verschillende mineralen met een vezelstructuur.

Wanneer asbest onaangetast is, is het in principe niet heel gevaarlijk. Echter, wanneer asbest beschadigt raakt komen er zeer schadelijke stoffen vrij. Om deze reden is het belangrijk om asbest altijd te laten verwijderen door een gecertificeerde partij.

Hoe verwijderd een sloopbedrijf asbest?

Asbest dient dus alleen te worden verwijderd door een gecertificeerde partij, een sloopbedrijf dus. Maar hoe verwijderd zo’n partij dan asbest op een veilige manier?

Kort samengevat zijn er twee methodes waarop asbest wordt verwijderd, op basis van of het asbest verwijderen in een binnenruimte of in de open lucht gebeurt.

De containmentmethode

Wanneer er asbest is aangetroffen in een binnenruimte wordt de containmentmethode toegepast. Hierbij wordt de desbetreffende ruimte afgesloten, dit wordt gedaan zodat de schadelijke asbestvezels zich niet kunnen verspreiden naar andere ruimtes.

De ruimte waar het asbest is aangetroffen gaat dus eigenlijk in een soort tijdelijke quarantaine. Wanneer dit klaar is wordt er een filter geplaatst die asbestdeeltjes uit de lucht haalt en naar buiten pompt, waar het door de open lucht onschadelijk is.

Het resterende fysieke asbest wordt door het sloopbedrijf afgevoerd.

De openluchtmethode

Daken van oude schuren zijn vaak van asbest gemaakt. In dit geval gebeurt het asbest verwijderen dus in de open lucht, waar veel betere ventilatie is.

Hier wordt dan het asbest fysiek verwijderd door specialisten in speciale kleding. Vervolgens worden alle plekken waar asbestvezels kunnen zijn vrijgekomen zorgvuldig gefixeerd of weggezogen.

Waarom is er zoveel asbest in Nederland?

Asbest werd decennialang gebruikt als constructiemateriaal in heel Europa. Pas later werden de gezondheidsrisico’s van asbestdeeltjes bekend.

In 1993 is asbest als constructiemateriaal verboden, echter waren er toen al legio aan gebouwen en daken voorzien van asbest.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights