Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Hoe voorkom je hitte op het kantoor

| door

Hitte op het kantoor kan erg vervelend zijn. Vooral in de zomer is het in een kantoor vaak erg warm waardoor de werkomstandigheden niet meer optimaal zijn.

Uit een onderzoek van de Helsinki University of Technology blijkt dat de perfecte werktemperatuur 22 graden is. Werknemers zouden productiever zijn en minder fouten maken. Wanneer het te warm is op het kantoor gaat dit dus ten koste van de productiviteit en de tevredenheid van de werknemers.

Dit is voor niemand wenselijk. Om de warmte op het kantoor te voorkomen zijn er een aantal manieren opgesteld hoe je ervoor kunt zorgen om de hitte te vermijden. De verschillende manieren zijn uiteenlopend van voeding tot aan een goede muurisolatie.

Doe rustig aan

Zorg er voor dat je rustig aan doet met de hitte. Wanneer je je druk gaat maken krijg je het alleen maar benauwder. Wanneer je de hele tijd rond gaat lopen maak je het jezelf moeilijk.

Vermijd fysiek werk waar het kan en doe lekker rustig aan.

Zorg voor een goede airco

Een goede airco is essentieel tegen de hitte. Bespreek met je collega’s over een oplossing voor de hitte op het kantoor en stel een goede airco voor. Er zijn speciale airco’s die er voor zorgen dat de temperatuur binnen het hele kantoor omlaag gaat.

Met een normale statief airco ga je er niet voor zorgen dat het koeler wordt in het hele kantoor.

Zorg goed voor jezelf

Het is belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Hiermee wordt bedoeld dat je veel water moet drinken en verfrissend te eten. Warme dranken zoals koffie zorgen ervoor dat je het alleen maar warmer gaat krijgen.

Koude frisdrank is ook een uitstekende verkoelende dorstlesser.

Isolatie

Isolatie in het kantoor is ontzettend belangrijk voor de temperatuurregeling. Een goede isolatie zorgt er voor dat de warmte of koelte binnen gehouden wordt.

Wanneer het extreem warm buiten wordt blijft het binnen relatief koel. Zonder isolatie is de temperatuur in het kantoor afhankelijk van de temperatuur buiten.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights