Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Hoe werkt een wallet voor cryptocurrency?

| door

Cryptocurrency bewaar je niet op de gewoon bij je reguliere bank. Om virtuele munten veilig te kunnen opslaan heb je een wallet nodig, dit is een soort digitale portemonnee waarvan alleen jij de sleutel hebt.

pexels david mcbee 730564

Althans één van de sleutels is enkel voor jou (de private key) en de andere sleutel is openbaar (de public key). Zoals je zelf al kunt invullen is de private key voor toegang tot je wallet voor inzage van de inhoud en transacties uit te voeren en de public key voor anderen om cryptocurrency naar jou te sturen.

Verschillende type wallets

Er zijn verschillende mogelijkheden qua het opslaan van je Bitcoin of andere cryptocurrency. Allereerst kun je ervoor kiezen om een wallet te gebruiken van exchange.

Dit kost het minste moeite, echter wordt er vaak een forse “transaction fee”, oftewel kosten voor de transactie gerekend. Daarom kun je ervoor kiezen om zelf een wallet te gebruiken. We onderscheiden vier type wallets:

Software wallets

Software wallets zijn eenvoudig te downloaden op je laptop of computer. Je dient hierbij zelf back-ups te maken en je private keys te onthouden.

Hardware wallets

Hardware wallets zijn zeer goed beveiligd doordat deze niet constant zijn verbonden met het internet.

Online wallets

Online wallets zijn zeer makkelijk en toegankelijk. Je kunt in principe, zolang je de wachtwoorden hebt, overal inloggen om toegang te krijgen tot je cryptocurrency.

Paper wallet

De paper wallet kun je een beetje zien als de hardware wallet, echter wordt de toegang tot een paper wallet volledig offline bewaard.

Wanneer een wallet gebruiken?

Als je serieus bezig bent met Bitcoin, Ethereum of Ripple kopen dan is het verstandig om zelf een wallet te nemen. Zoals reeds is gezegd kunnen de transactiekosten van een exchange oplopen. Begin je net met traden?

Dan is een wallet van een exchange nog niet zo’n gek idee. Het maakt traden laagdrempelig en een exchange geeft vaak goede overzichten van de Ripple, Bitcoin en Ethereum koers.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights