Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Hoe zorg je dat een expat zich thuis voelt?

| door

Ben je van plan om binnenkort buitenlandse werknemers aan te nemen? Dan zal het van beide kanten wennen zijn. Met name voor expats is het belangrijk dat zij zich snel thuis voelen.

In dit korte artikel staan de belangrijkste tips, waardoor je een geliefde werkgever wordt.

Ontzorg de expats volledig!

Zeker de eerste dagen hebben expats voldoende aan hun hoofd. Laat daarom meteen een goede indruk achter door ze een helpende hand te bieden. Regel bijvoorbeeld een goed verblijf voor de aanstaande werknemers. Ook is het mogelijk om een belastingvrije vergoeding aan de expat te geven voor de huisvestingskosten. Hier zitten wel voorwaarden aan verbonden.

De kosten voor de huisvesting zijn een van de grootste kostenposten voor werkgevers. Kijk daarom of je buiten de Randstad een verblijfplaats kan regelen. Dit scheelt al gauw honderden euro’s aan kale huur!

Een goede expat raakt goed geïntegreerd

De bovenstaande titel slaat de spijker op zijn kop. Een goede integratie betekent dat je als werkgever mee moeten denken in het regelen van scholing voor de kinderen.

Indien de familieleden binnenkort naar Nederland vertrekken is het verstandig dat ze wat van de Nederlandse taal en cultuur leren. Op de website van de Nederlands Onderwijs in het Buitenland vind je informatie over Nederlandse scholen in heel de wereld.

Verder is het goed om mee te denken voor een baan van de partner. Uiteraard is het slim om je eigen netwerk in te schakelen, maar er zijn voldoende uitzendbureaus die de partner aan een baan helpen. De baan is natuurlijk afhankelijk van de kwaliteiten en cv van diegene, maar in de schoonmaak en zorg is er ook voldoende werk beschikbaar.

Stimuleer contact met familie en vrienden

Wat je echt als werkgever zou onderscheiden is om de vliegtickets van de expat te betalen, wanneer diegene een keer wil terugkeren naar het thuisfront. Dit hoeft zeker niet veel te kosten.

Daarbij is het slim om buiten de landsgrenzen te kijken. In Duitsland, bijvoorbeeld bij Weeze Airport en Düsseldorf Airport, zijn de totale parkeerkosten opmerkelijk goedkoop in vergelijking met Nederland.

Zo ligt Weeze net over de grens bij Nijmegen. Parkeren bij Niederrhein Airport in Weeze is de eerste zestig minuten gratis. Wanneer de expat de auto een week in Weeze laat staan bedragen de kosten minimaal 49 euro. P3 zijn de betaalbare parkeerplekken en ligt verder weg van de luchthaven, terwijl P1 een stuk dichterbij ligt.

Hiervoor is het slim om meerdere mobiliteitsaanbieders te vergelijken, zodat je de beste parkeermogelijkheid kiest. Bovendien zijn er in Weeze niet tot nauwelijks berichten van louche aanbieders die de auto meenemen en hiermee gaan joyriden, terwijl er in Nederland vele meldingen binnenkwamen vanwege een andere kilometerstand en ontvangen boetes!

Zorg dat alles op kantoor klaar staat voor de expat

Even een reminder: zorg ervoor dat alle zaken voor de expat op kantoor goed geregeld zijn, zoals de inlogcodes voor de computer, eventueel bedrijfskleding, visitekaartjes en een eigen bureau.

Hiervoor is een goede planning noodzakelijk. Is er wel voldoende kantoormeubilair? Laat de HR-manager een goede inwerkperiode maken. Hierin geef je aan wat wanneer af moet zijn. Verder is het verstandig om een informatiepakket klaar te leggen met informatie over het bedrijf, huisregels en een gebruiksaanwijzing voor de verschillende systemen.

Tot slot: benoem een loopbaanbegeleider waarbij de expat terecht kan voor alle vragen. Zo zal een expat zich snel thuis gaan voelen!

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights