Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Huisdier meenemen naar het kantoor: de voor- en nadelen hiervan

| door

Je huisdier meenemen naar kantoor is misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je een hond of kat neemt, toch is het bij steeds meer bedrijven mogelijk.

Veel collega’s vinden het erg leuk als iemand zijn huisdier meeneemt. Het heeft dan ook veel voordelen, maar het kan ook nadelen hebben. Mag jij je huisdier ook meenemen naar kantoor?

Vraag het eens aan je baas. We bespreken hier de belangrijkste voor- en nadelen van een hond of kat op kantoor. Misschien kan jij je baas hier wel mee overtuigen!

De voordelen van een huisdier op kantoor

Het blijkt dat honden of katten op kantoor ervoor zorgen dat mensen productiever zijn. Ook is het voor medewerkers erg handig als zij niet langer op zoek hoeven te gaan naar en oppas maar hun huisdier gewoon mee kunnen nemen naar hun werk.

Het grootste voordeel is dat mensen die een hond of kat in de buurt hebben gemotiveerder zijn en hun werk leuker vinden, daarnaast werkt het stressverlagend. Het is natuurlijk erg leuk als een hond of kat af en toe even bij je komt kijken en om wat aandacht vraagt. Ook af en toe de hond uitlaten als korte pauze kan je helpen om een beetje te ontspannen.

Het is wel belangrijk dat dit alleen is toegestaan als het ook echt mogelijk is en er goed voor de huisdieren gezorgd kan worden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er Royal Canin hondenvoer is en de honden een eigen plek hebben op kantoor.

De nadelen van een huisdier op kantoor

Om te beginnen met het gene wat de meeste mensen ervaren als een nadeel kijken we even naar de productiviteit. Mensen die honden of katten in hun omgeving hebben tijdens hun werk geven soms aan dat ze snel afgeleid zijn.

Hoewel dit een nadeel lijkt hoeft dit het eigenlijk helemaal niet te zijn. Het nemen van een korte pauze is juist goed voor de productiviteit. Hier moet je dan wel goed mee omgaan natuurlijk. Het grootste nadeel dat wordt ervaren is dat sommige mensen allergisch of bang zijn voor een hond of kat.

Wanneer dit het geval is maar er toch medewerkers zijn die graag hun huisdier meenemen is het mogelijk om dit alleen toe te staan in bepaalde ruimtes. Ook huisdieren die bijvoorbeeld last hebben van vlooien worden benoemd als nadeel. Gelukkig kan je bij de online dierenapotheek dingen bestellen om je hond of kat hier snel van af te helpen.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights