Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Internet vergelijken voor kantoorruimte

| door

Wanneer men op zoek gaat naar een internet abonnement voor op kantoor, gebeurd dit vaak nadat het huurcontract al getekend is.

Afhankelijk van het type onderneming is dit niet de beste volgorde. Het is raadzaam om voor het tekenen van een huurovereenkomst eerst na te gaan hoe snel het internet op de locatie is en wat voor snelheid benodigd is voor de uit te voeren werkzaamheden.

Internet vergelijken is dan ook de eerste stap in dit proces.

[the_ad id=’28752′]Profiteer van een postcodecheck

Door op de bovengenoemde website de postcode van het kantoorpand op te geven kan men achterhalen wat de beschikbare internetverbindingen zijn.

U kunt dan wel het mooiste monumentale pand gevonden hebben om in te werken, maar de kans is dan wel aanwezig dat slechts een trage ADSL verbinding beschikbaar is. Als uw bedrijf in de ICT werkzaam is of veelvuldig gebruik maakt van het internet is een trage verbinding geen gewenste uitkomst.

Door tijdig een postcodecheck uit te voeren voor internet abonnementen kunt u van tevoren inzien of de door uw gevonden locatie wel geschikt is voor uw bedrijf. Uiteraard zijn alternatieven beschikbaar in de situatie dat u alleen traag internet ter beschikking heeft.

De alternatieven voor traag internet

Tegenwoordig bieden providers ook weleens internet via 4G aan voor een vaste locatie. Hierbij krijgt men een 4G modem met een extra sterke antenne voor een goede ontvangt waarin een simkaart zit.

Deze maakt dan verbinding met de draadloze mobiele internet netwerken. Via internet vergelijken kan u achterhalen of uw kantoorpand in aanmerking komt voor een 4G voor thuis abonnement.

Tegenwoordig zijn de datalimieten van dit soort abonnementen verwijderd. Voorheen waren deze begrensd tot een x aantal GB per maand. Doordat de limiet verwijderd is biedt 4G voor thuis ook een uitkomst voor bedrijven.

Een ander alternatief is om een gespecialiseerd bedrijf een glasvezel verbinding aan te laten leggen naar het kantoor. De kosten hiervan zijn echter zeer hoog en kosten naast eenmalige kosten al snel honderden euro’s per maand. Het is financieel aantrekkelijker om via de bestaande verbindingen een geschikte internet provider te zoeken voor uw kantoor.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights