Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Is er een verband tussen loon en tevredenheid?

| door

Dit artikel is geschreven door Marijke van Loon, Van Loon Kleuradvies

MG 9022..1.De Leuvense Professor Jan van Peteghem stelde naar aanleiding van een onderzoek vast: dat er maar tot op zekere hoogte een rechtstreeks verband is tussen loon en tevredenheid met het werk.

Wordt eenmaal een bepaald loonniveau bereikt dan vlakt de gelukscurve snel af. Meer loon draagt dan niet veel meer bij aan tevredenheid met je baan.

Blijkbaar zijn er nog andere belangrijke factoren in het spel die bepalend zijn voor tevredenheid met je werk.”

[the_ad id=’28752′]

Werkplezier steeds belangrijker

“Tot hoever kun je gaan met de bevordering van arbeidstevredenheid? Arletta Bentzen als Chief Happiness Officer laat er in haar lezing geen twijfel over bestaan dat werkplezier of tevredenheid steeds belangrijker wordt voor een verantwoorde bedrijfsvoering.”

Dus als u voldoende verdient en u nog steeds niet fluitend naar uw werk gaat dan zijn er andere externe factoren die impact hebben op uw welbevinden.

Dit kan natuurlijk in de privésfeer liggen of in het contact met uw collega’s en/of uw meerderen, maar uw werkomgeving heeft meer impact op uw werkplezier dan u wellicht vermoedt.

Eigen ervaring in een voormalige loods

Zo was ik laatst in een heel trendy bedrijvencomplex in een voormalige loods in Amsterdam. Hier zaten allerlei hippe ontwerpers die hier met hun bedrijf gevestigd waren.

Wij hebben hier een aantal bedrijven bezocht en vooral gelet op de omgevingsfactoren en die waren niet zo geweldig zoals u wellicht wel zou denken.

Immers als zij onze omgeving vorm geven dan zullen ze het zelf wel goed voor elkaar hebben.

Een op de tien

Van de tien kantoren die we in dit pand bezocht hebben was er maar een prettig. Dit was als uitzondering geen ontwerper, maar een kunstschilder.

Het licht was er prachtig met grote ramen op het noorden en de akoestiek vanwege alle opgeslagen schilderijen aangenaam. Met de overige ruimten was het dramatisch gesteld.

Harde vloeren, hoge harde plafonds, slechte algemene verlichting en ook de verlichting op de werkplekken schoot ernstig te kort. Kleur, behalve zwart en wit was er niet te bekennen.

Maar ja, je bent jong, je bent net je eigen bedrijf gestart, dus ga je in deze leeftijd nog mee met de trend en neem je het voor lief, of verdring je het ongerief naar je onbewuste en weegt de wetenschap deel uit te maken van deze bijzondere locatie zwaarder dan een knus kantoor elders.

Deze trendy ontwerpers zijn echter wel degenen die onze omgevingen mede inrichten. Mens en beleving zou een verplicht vak moeten worden bij de ontwerpopleidingen.

Sfeer en beleving op het kantoor

Sfeer en beleving bestaat uit een aantal elementen. Licht, kleur, geluid, communicatie, smaak, gevoel, vorm, stijl, geur, akoestiek en temperatuur.

Een behoorlijk aantal componenten die goed op elkaar afgestemd moeten zijn, immers een kantoor waar alle elementen op orde zijn, maar het is er bijvoorbeeld veel te warm of te koud, werkt niet, terwijl het op een kantoor juist de bedoeling is dat er wel gewerkt wordt neem ik aan.

Bewust en onbewust ervaren

Onze onbewuste ervaring is 200.00 keer meer dan onze bewuste ervaring. Als wij ons niet prettig voelen in een ruimte, of juist wel, dan kunnen wij vaak moeilijk duiden wat hier de oorzaak van is.

Te warm of te koud ervaren wij bewust, maar visueel comfort is vaak wat lastiger te duiden en ervaren wij veelal onbewust. Werk je bijvoorbeeld in en kantoor met veel visuele vervuiling en slecht licht, dan ga je aan het einde van de dag moe naar huis in de veronderstelling dat het aan het werk ligt.

Dat de omgeving mede oorzaak kan zijn voor je vermoeidheid realiseren zich maar weinig mensen.

Investeren

Personeel is de grootste investering en kostenpost van een bedrijf, dus ook van een kantoor. Wat ligt er dan meer voorde hand om het personeel een aangename omgeving te bieden.

Je verdient het immers dubbel en dwars terug. Betere arbeidsprestaties, minder ziekteverzuim en blije werknemers.

Sturen op geluk zoals dit tegenwoordig heet, je kunt hier sinds 2012 aan de Erasmus Universiteit op afstuderen, levert win-win op in het kwadraat.

Over KRV Kantoorproducten

KRV Kantoorproducten helpt ondernemers bij het vinden en inrichten van werkplekken.

Zo bestaat ons assortiment onder andere uit:

[su_spacer size=”10″]

En diverse vastgoedmarketing producten:

[su_spacer size=”10″]

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights