Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Je bedrijfspand verduurzamen: 5 tips

| door

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in de maatschappij. Dat geldt niet alleen voor particulieren, maar zeker ook voor bedrijven.

Wil jij graag een goed image behouden, dan is het van belang dat je laat zien dat je duurzaam bezig bent. En bovendien hebben veel duurzame maatregelen ook voordelen voor je portemonnee.

Ga jij je bedrijfspand verduurzamen? Check deze 5 tips!

1. Laat je informeren over isolatie

Isolatie kan ook voor bedrijfspanden zeer voordelig zijn. Heb jij bijvoorbeeld een kantoor of fabriekshal waar je ’s winters moet stoken?

Dan zul je merken dat isolatie een groot effect heeft op de stookkosten. Vooral oudere bedrijfspanden zijn zeer slecht geïsoleerd.

Zoek daarom goede informatie over isolatie zodat je ontdekt welke maatregelen jou het meest gaan opleveren.

2. Maak kleinere werkruimtes

Is het mogelijk om werkruimtes wat kleiner te maken? Tot enkele jaren geleden werd het idee geopperd dat een grote ruimte goed zou zijn voor de efficiency van de werknemers.

Dat idee is ondertussen een beetje achterhaald, want met zijn allen werken in een grote ruimte heeft ook nadelen. Vanuit duurzaamheid is het zelfs een erg slecht idee! Je moet namelijk een grote ruimte of zelfs een complete verdieping tegelijk verwarmen.

Kleinere werkruimtes zijn veel gemakkelijker en efficiënter te verwarmen. En bovendien kan de verwarming in ongebruikte ruimtes ook uitgeschakeld worden.

3. Efficiënt gebruik van ruimte

Je bedrijfspand verduurzamen betekent ook optimaal gebruikmaken van de beschikbare ruimte. Misschien kun jij bijvoorbeeld van je zolder nog een extra bruikbare ruimte maken door dakkapellen te plaatsen.

Een dakkapel die nieuw wordt geplaatst kan meteen ook goed worden geïsoleerd. Zo sla je twee vliegen in één klap: je hebt extra werkruimte en een gedeelte van je dak is goed geïsoleerd. Hier vind je meer info over dakkapellen.

4. Zorg goed voor je werknemers

Je bedrijfspand verduurzamen kan ook aan de binnenkant. Zorg goed voor je werknemers door gezondere producten in de kantine te verkopen. Kies een comfortabele én isolerende vloerbedekking, zodat je dubbel effect creëert.

Goede ventilatie zorgt voor frissere en gezondere lucht, wat fijn is voor je werknemers. Daarnaast zorgt ventilatie ook dat je minder stookkosten hebt omdat je de lucht veel efficiënter kunt verwarmen.

Kortom: zorg goed voor je werknemers en kijk daarbij meteen hoe je die maatregelen kunt combineren met duurzaamheid.

5. Maak gebruik van je oppervlakken

Heb jij een eigen bedrijfspand? Dan kun je gebruikmaken van elk oppervlak dat je hebt. Heb je een stuk tuin over? Plant daar veel mooie vaste planten en struiken. Heb je een plat dak met ruimte over?

Laat er een groen dak van maken. En heb je een schuin dak met de goede kant op de zon, plaats dan zonnepanelen. Zo maak je je bedrijf aan alle kanten groener door gebruik te maken van je oppervlakken.

Je bedrijfspand verduurzamen kan op verschillende manieren. Je kunt het doen door verbouwingen door te voeren en te isoleren. Maar je kunt ook al veel doen door gewoon gebruik te maken van de ruimte die je hebt. Door een aantal grotere en kleinere aanpassingen wordt jouw bedrijfspand een stuk duurzamer.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

One response to “Je bedrijfspand verduurzamen: 5 tips”

  1. JurriaanT says:

    Interessante blog om te lezen. Mijn zoon is recentelijk begonnen met een webshop, dus deze tips en suggesties kunnen hem goed helpen. Ik zal deze blog zeker aan hem tonen. Dank je voor het delen. Ga zo door!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights