Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Fit en gezond op kantoor voor een betere productiviteit

| door

Wist je fitte en gezonde medewerkers productiever zijn dan mensen met een een ongezonde leefstijl? Ook het design van je kantoorruimte kan een enorme impact op de productiviteit en performance van je team hebben.

In dit blog delen we drie tips voor fitte medewerkers en betere productiviteit.

1. Zorg voor stille ruimtes

De kantoortuin (een grote open kantoorruimte) is super populair. Het is natuurlijk erg gezellig om samen met al je collega’s in een grote ruimte te werken, daarnaast kun je de grote kantoorruimte optimaal benutten. Je bent niet gebonden aan hokjes en kleine ruimten.

Maar er is ook een keerzijde, het is namelijk bewezen dat een grote en open kantoorruimte een slechte invloed heeft op de productiviteit van je team. Een groot nadeel is dat je team geen ruimte heeft om zich echt te kunnen focussen op lastige taken.

Uit onderzoek blijkt dat 53% van de ondervraagden het zelfs vervelend vindt. Een plek creëren waar medewerkers zich kunnen afzonderen boost de productiviteit.

2. Faciliteer een gezonde lunch

De lunch is een van de moeilijkste maaltijden om gezond te maken. De meeste mensen kiezen uiteindelijk toch voor een boterham met zoet beleg. Maar iedere dag lunchen met (wit) brood is niet de allergezondste keuze die je kunt maken.

Voor een echt gezonde lunch is gevarieerd eten de sleutel. Zo krijg je belangrijke vitamines en mineralen binnen. Een gezonde lunch draagt direct bij aan een verhoogde productiviteit omdat het de 4-uurdip en een bloedsuikercrash kan helpen voorkomen.

Je kunt de lunch extra gezond maken door een keer plantaardig te eten, of gezonde smoothies beschikbaar te maken.

3. Ga samen sporten

Bewegen is essentieel voor een gezonde levensstijl. Als bedrijf moet je de vitaliteit van je medewerkers zoveel mogelijk bevorderen. Je kunt bijvoorbeeld samen gaan sporten in de pauze, of iedere dag een gezamenlijke wandeling maken.

Als je samen gaat sporten is het belangrijk dat je zo efficiënt mogelijk sport in een zo kort mogelijke tijd. CrossFit is een geschikte sport.

CrossFitters zijn er in ieder geval van overtuigd dat het de beste en snelste weg naar gezondheid en fitheid is. Maar er zijn ook kritische tegengeluiden. In dit blog lees je wat CrossFit is en wat de voordelen van CrossFit zijn.

Of ga eens met je collega een leuke & unieke activiteit doen op het water. Niet alleen versterkt dit de teambuilding enorm, het is ook nog eens heel leuk om samen te doen! Kiteschool software maakt het erg gemakkelijk om een moment in te plannen.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights