Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Je hond meenemen naar werk

| door

Het hebben van een hond en een drukke baan kan soms lastig te combineren zijn. Helemaal wanneer je op een werkdag niet zomaar even tussendoor langs huis kunt wippen om hem of haar uit te laten en eten te geven.

Daarnaast speelt de vraag of het goed is om je hond vaak alleen thuis te laten ook een belangrijke rol. Een hond is een echt gezelschapsdier dus te lang alleen zijn kan hem of haar op den duur ongelukkig maken. De meest ideale situatie is natuurlijk dat jouw grote vriend je gewoon kan vergezellen naar het werk. Hartstikke leuk en handig!

Maar hoe blij worden jouw baas en collega’s daarvan en is het wel prettig voor de hond zelf?

Is jouw werkplek geschikt voor honden?

Voordat je het gesprek met jouw baas en collega’s hierover aangaat is het wel zo handig om eerst uit te zoeken in hoeverre jouw werkplek geschikt is voor het meenemen van een hond.

Het moet niet alleen veilig voor hem of haar zijn maar ook tegenover bijvoorbeeld klanten kunnen. Daarnaast moet je ook nagaan of het vanuit hygiënisch oogpunt kan. Werk je bijvoorbeeld in de horeca, voedselindustrie of zorgsector dan is de kans groot dat het wettelijk niet eens is toegestaan om een huisdier op de werkvloer te hebben.

Controleer dus eerst of het überhaupt mogelijk is om jouw hond mee te nemen naar werk. Bekijk daarna of het veilig is. Kan de viervoeter weglopen of makkelijk in aanraking komen met voertuigen of bepaalde giftige stoffen. Wanneer je dat allemaal hebt uitgezocht en het blijkt dat de omgeving veilig en prettig is voor hem of haar, kun je het gesprek met jouw collega’s en baas aangaan.

Waarschijnlijk weten de mensen met wie jij samenwerkt dat je een hond hebt. Misschien heb je het er zelfs wel regelmatig met hen over en weet jij daardoor of zij, net als jij, hondenliefhebbers zijn. Als je mazzel hebt kunnen zij je in dat geval back up geven bij het overtuigen van je baas. Een beetje dierenvriend vindt het namelijk geweldig om zo’n gezellige knuffelkont op werk rond te hebben lopen. Wel is het handig om te weten of iemand bij jou op de werkvloer allergisch of enorm bang voor honden is. Zoek dit alles eerst uit voordat je met jouw baas aan tafel gaat zitten. 

Voor- en nadelen op een rij

Maak daarnaast ook even een lijstje met alle voor- en nadelen en verzin alvast een oplossing voor alle “nadelen” en een antwoord op voor de hand liggende vragen als waar gaat de hond liggen, hoe vaak moet de hond uitgelaten worden en waar laat je de hond als er klanten over de vloer komen? 

Benadruk tijdens het gesprek vooral waarom het zo een goed idee is om jouw hond mee naar werk te nemen. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat een hond op de werkvloer stressverlagend werkt! Het zorgt er namelijk voor dat je af en toe achter die computer vandaan komt en even een frisse neus haalt. Iets wat je normaal tijdens een drukke werkdag wel eens kunt vergeten. Daarnaast zorgt een hond vaak voor extra gezelligheid en sfeer op de werkvloer. En wie kan daar nou op tegen zijn?

Nog een mooie bijkomstigheid is dat jij, wanneer jouw hond meekomt, stukken flexibeler bent. Je hoeft niet meer stipt om 17.00 uur naar huis omdat je hond daar met een volle blaas en een rammelende maag op je zit te wachten. Je kan nu gerust wanneer het druk is even dat extra uurtje doorwerken. 

Geen stress voor jou én je hond

Heb jij jouw werkgever en collega’s kunnen overtuigen? Top. Nu is het alleen nog belangrijk om te kijken hoe jouw hond erop reageert.

Natuurlijk is het voor hem of haar superfijn om mee te mogen en niet een groot gedeelte van de dag thuis hoeven te zitten maar een nieuwe, drukkere omgeving kan in sommige gevallen ook extra stress met zich meebrengen. Merk je dat jouw hond een beetje onrustig wordt van de nieuwe omgeving? Dan is een rustgevend middel voor de eerste paar keren misschien wel fijn. Op www.organimal.nl vind je verschillende 100% natuurlijke producten gericht op het emotionele en fysieke welzijn van jouw huisdier. 

Verder is het belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw hond een lekker plekje op de werkvloer heeft om te liggen en zich gedurende de dag niet te veel verveelt. Neem daarom wat speeltjes en een bot mee waar hij of zij zich mee kan vermaken.  

Kortom, een hond meenemen naar het werk kan een supergoed idee zijn, maar check van tevoren wel of jouw werkplek geschikt is. Check ook de wet, je collega’s, je baas en uiteraard jouw hond zelf, of ze er ok mee zijn!

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights