Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Je kantoor praktisch inrichten

| door

Wanneer jij je eigen kantoor hebt besteed je hier veel tijd, en dus is het belangrijk deze ruimte zo praktisch mogelijk in te richten.

Je hebt er namelijk niks aan wanneer de ruimte zo chaotisch is, dat je niks terug kunt vinden of niet de juiste plek hebt om te gaan zitten. Hoe jij je kantoor praktisch inricht, vertellen wij je in dit artikel.

Zorg voor lichte kleuren

Alles begint met de kleuren in je kantoor, want deze zijn het beste zo licht mogelijk. Een donkere ruimte nodig niet uit om te werken, geeft je altijd het gevoel dat het avond is en maakt de ruimte bovendien veel kleiner. Zorg dus voor een lichte, neutrale kleur op de muur en een mooie vloer.

Uiteraard kun je wel wat aan de muur ophangen, maar zorg er dan wel voor dat het je tijdens het werk niet afleid. Een schilderij of canvasdoek hang je het beste achter je, zodat je er tijdens het werken niet de hele tijd naar kijkt.

De juiste meubels voor je kantoor

Je hebt verschillende meubels nodig in je kantoor, afhankelijk van hoe groot deze ruimte is en waar hij voor gebruikt wordt. Absoluut noodzakelijk is een groot bureau en een ergonomische bureaustoel.

Zorg ervoor dat het bureau groot genoeg is voor je computer of laptop, een lamp, en eventueel nog postvakken of mappen. Een bureau met lades is ideaal, want zo kun je al je spullen netjes opbergen.

Heb je een redelijk groot kantoor en ontvang je hier ook klanten? Dan heb je meer nodig dan alleen een bureau. In dat geval doe je er goed aan een bank of twee losse fauteuils aan te schaffen.

Ook kun je een tafel kopen, maar dit hoeft geen grote eettafel te zijn. Hierbij kun je ook denken aan een salontafel of twee losse bijzettafels. Op deze manier heb je de ruimte om koffie neer te zetten, maar ook je laptop erbij te pakken wanneer dit nodig is.

Overige producten

Andere producten die je aan zou kunnen schaffen zijn bijvoorbeeld een kast voor je boeken, administratie en andere papieren, een plek voor je koffiezetapparaat en natuurlijk een plek voor je printer en eventueel de vaste telefoon.

Ook is de verlichting erg belangrijk, want je wilt niet in een slecht verlichte ruimte werken.
Je kantoor kun je vervolgens nog aankleden met mooie en praktische raambekleding, zoals shutters, en eventueel nog wat planten.

Deze zorgen niet alleen voor wat sfeer in de ruimte, maar dragen ook bij aan een positieve werksfeer. Schaf je daarnaast een luchtzuiverende plant aan, dan is deze ook nog eens heel goed voor je gezondheid.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights