Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Je kantoor uitrusten met een IP beveiligingscamera

| door

Je wilt natuurlijk met een gerust hart je kantoorruimte kunnen verlaten. Met een IP-camera beveilig je niet alleen je kantoorruimte, je bent ook nog eens constant op de hoogte van wat er in jou kantoorruimte gebeurt.

Privacy


Met het plaatsen van een beveiligingscamera is het van groot belang om de privacy van medewerkers te respecteren.

Nu is de kans groot dat je de camera’s enkel wilt gebruiken wanneer de kantoorruimten leeg zijn. Toch kan de aanwezigheid van camera’s een onprettig gevoel geven aan medewerkers. Kies daarom voor een IP camera die gebruik maakt van een privacy shutter.

Deze privacy shutter bedekt letterlijk de gehele lens. Op deze manier is er niet alleen 100% privacy gegarandeerd, maar kunnen medewerkers ook duidelijk zien dat de camera geen opnames kan maken wanneer zij aanwezig zijn. Zodra de kantoorruimten verlaten zijn gaat de privacy shutter open en kunnen er camerabeelden opgenomen worden.

HD Video Opname


Een IP camera is een digitale videocamera, vooral gebruikt voor beveiliging. In tegenstelling tot bewakingscamera’s met een gesloten circuit kan de IP camera informatie zenden en ontvangen via internet en een computer netwerk.

De beste IP camera’s van het moment leggen beelden vast in HD kwaliteit en opnames worden direct opgeslagen in de Cloud. Een IP camera is gemakkelijk te installeren en komt in allerlei maten en designs. Zelfs bij stroomuitval werkt de IP camera gewoon nog even door. De back up batterij zorgt ervoor dat de camera nog een uur lang kan blijven werken.

Bewegingsmelder


Veel IP camera’s werken met een bewegingsmelder. Dit houdt in dat de camera begint met een opname zodra er beweging geconstateerd is op een moment dat er geen beweging zou moeten zijn.

Zoals ieder goed beveiligingssysteem werkt de IP camera met een handige app voor smartphone of tablet waarbij je meteen een alarmmelding naar telefoon of tablet krijgt wanneer er onverwachte activiteit plaatsvindt in de kantoorruimte.

Op deze manier kun je direct de camera beelden inzien en de benodigde maatregelen nemen. De bewegingsmelder zijn op zo’n manier in te stellen dat kleine vormen van beweging geen alarm activeren. Handig wanneer er bijvoorbeeld geautomatiseerde accessoires gebruikt worden voor schoonmaak activiteiten.

Draadloos alarmsysteem


Om optimaal beveiligd te zijn sluit je de IP-camera aan op een centraal draadloos beveiligingssysteem.

Dit systeem zorgt ervoor dat je direct maatregelen kunt nemen bij ongewenste activiteit. Zo kun je op afstand een sirene af laten gaan en rolluiken openen of sluiten om ongewenste indringers weg te jagen.

Je kunt alle mogelijkheden gemakkelijk online terug vinden op Somfy.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights