Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Je privé auto zakelijk gebruiken, kan dat?

| door

Als een van de voordelen van uw baan een bedrijfswagen is, betaalt uw werkgever deze te verzekeren. In dat geval hoeft u zich geen zorgen te maken dat u door een ongeval wordt gedekt.

Maar sommige bedrijven verwachten dat werknemers hun eigen auto gebruiken wanneer ze op zakenreis zijn, en als u zelfstandige bent, kunt u uw auto gebruiken voor zowel zakelijke als persoonlijke redenen. Dit grijze gebied tussen zakelijk en persoonlijk autogebruik roept een aantal vragen op over autoverzekeringen.Ook voor eigenaren van kleine bedrijven kan de lijn tussen het persoonlijke en hun bedrijf soms een beetje wazig zijn. Als het echter gaat om een voertuig dat om persoonlijke en zakelijke redenen kan worden gebruikt, is het belangrijk om te weten hoe uw autoverzekeraar wordt geacht te definiëren wat commercieel gebruik is.


Als u voertuig niet correct verzekerd is, kan dit leiden tot financiële verliezen, dus het loont om uzelf belangrijke vragen te stellen over het gebruik van uw voertuig om de juiste polis voor uw auto te selecteren. 
Het belangrijkste onderscheid om te bepalen of een auto in particulier bezit mogelijk een dekking voor commerciële autoverzekeringen nodig heeft.VerbruikEen auto die voor zaken wordt gebruikt, is waarschijnlijk veel meer onderweg dan een privéauto.

Een voertuig dat voor zakelijk gebruik wordt gebruikt, kan veel meer kilometers verbruiken dan een privé-auto, en daarvoor loopt deze meer kansen tot mechanische slijtage.

Uw persoonlijke auto kan gedefinieerd worden als een bedrijfsvoertuig als u het gebruikt om:

  • Goederen ophalen of afleveren
  • Tegen betaling service verlenen
  • Reizen naar een externe werklocatie of tussen werklocaties
  • Bezoek klantlocaties

[su_spacer size=”10″]

Belangrijk om te weten!

 Of u nu een voortuig heeft die voor persoonlijke doeleinden gebruikt of uw persoonlijke voertuig voor zakelijke doeleinden gebruikt, u moet weten welke kosten aftrekbaar zijn.


Raadpleeg uw belastingadviseur voordat u autokosten aftrekt. 

Zakelijke afhandelingskosten moeten, om aftrekbaar te zijn, met voorzichtigheid worden genomen.

Voordat u deze aftrek gebruikt, moet u ervoor zorgen dat u kunt aantonen dat het zakelijke, niet persoonlijke uitgaven zijn en dat u uitstekende gegevens moet bijhouden om aan te tonen dat deze uitgaven voor zakelijk gebruik zijn.

Uw auto direct verzekeren

Of het nu om een leaseauto gaat of een privé auto, het is verplicht om direct uw auto te verzekeren. Doet u dat niet dan is krijgt u een boete van het RDW.

Deze boetes kunnen honderden euro’s zijn, dus wij raden u aan om ruim van te voren een autoverzekering af te sluiten. Zo voorkomt u problemen.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights