Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Kantoorruimte voor sociale ondernemers

| door

Ben je op zoek naar een kantoorruimte, zijnde een sociaal ondernemer? In dat geval is het voor jou niet de kwestie om de beste prijs voor de beste ruimte te zoeken. Een sociaal ondernemer is iemand die het maatschappelijke boven het winstgevende zet.

Je bent bezig met maatschappelijke meerwaarde en je bent niet uit op financiële winst. Het idee van een sociale ondernemer is om een innovatieve manier te vinden om een maatschappelijk probleem op te lossen. Een voorbeeld van een organisatie die sociaal ondernemen stimuleert, is PSO. Verder zijn er genoeg voorbeelden te bedenken van sociale ondernemingen.

Wat dacht je van het bedrijf Dopper, dat waterflessen maakt, niet om winst te maken op aantrekkelijke en handige waterflessen, maar om goed te zijn voor het milieu? Of Marqt, de supermarkt die biologische producten aanbiedt, ook weer vanuit een milieuvriendelijk standpunt?

[the_ad id=’28752′]

Kantoorruimte zoeken als sociale ondernemer

Een kantoorruimte is in hun geval dus iets anders. Ben je sociaal ondernemer en ben je op zoek naar kantoorruimte? Dan is het goed om eens bij je concullega’s aan te kloppen voor advies. Zij kunnen je vertellen welke ruimtes goed zijn en geven misschien wel concrete voorbeelden.

Het is in elk geval goed om te kijken naar jouw normen en waarden. Als je een bedrijf bent dat uit milieuredenen handelt, is het bij een kantoorruimte ook goed om te kijken of het gebouw goed geïsoleerd is, waar het gebouw van gemaakt is en hoe het zit met het klimaat in het pand. Je kunt op allerlei dingen letten, zolang je maar goed op een rijtje hebt welke dingen je nastreeft.

Er is meer dan genoeg te kiezen

In de bouw is er tegenwoordig ook meer aandacht voor duurzaam bouwen. In dat opzicht is het goed om in zee te gaan met aannemers die het duurzaam bouwen als belangrijk beschouwen. Voor een kantoorruimte is het goed om na te vragen wie het gebouwd heeft en eventueel met die mensen in gesprek te gaan.

Bekijk toch, ook al is het niet je voornaamste doel, naar het kostenplaatje. Het moet immers wel passen bij je normen en waarden wat betreft het bedrijf. Je kunt ook advies inwinnen bij organisaties die zich inzetten voor sociale ondernemers, sociaal ondernemerschap en alles wat daarbij komt kijken.

Over KRV Kantoorproducten

KRV Kantoorproducten helpt ondernemers bij het vinden en inrichten van werkplekken.

Zo bestaat ons assortiment onder andere uit:

[su_spacer size=”10″]

En diverse vastgoedmarketing producten:

[su_spacer size=”10″]

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

One response to “Kantoorruimte voor sociale ondernemers”

  1. Jan says:

    Er zijn tegenwoordig gelukkig enorm veel mogelijkheden om een kantoor te huren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights