Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Kantoorruimte voorzien van een gietvloer met betonlook

| door

Een gietvloer is een vloersoort die over een bestaande vloer gelegd wordt. De afwerking bestaat uit laag die op de dragende vloer gegoten wordt en vervolgens uithardt.

De afwerklaag kan uit diverse materiaal bestaan. Een veelgebruikt materiaal is beton, ook wel gietbeton genoemd. Maar daarnaast worden ook harde kunststoffen gebruikt, zoals polyurethaan kunststof (bekend onder de naam PU), epoxy-materialen en mixen van polyurethaan en cement. Betonlook varianten zijn populair en worden vaak in kantoren gebruikt.

Wat levert een gietvloer met betonlook voor voordelen op?


Een van de interessante voordelen van gietvloeren is het feit dat een gietvloer over tegels leggen een van de meerdere opties is. De tegels hoeven dus niet uit de vloer gehaald te worden, wat natuurlijk een hoop werk en kosten scheelt.

Hetzelfde geldt voor houten parketvloeren, die ook met een kunststof laag of cement bedekt kunnen worden om daarna uit te harden. Een tweede voordeel van gietvloeren dat deze vloersoort voor veel bedrijfseigenaren interessant maakt om in kantoren te gebruiken, is het feit dat een gietvloer kleur toevoegen mogelijk is.

Qua gietvloer kleur zijn er uiteenlopende opties mogelijk, zoals egale kleuren, maar ook mixkleuren en diverse patronen die in de vloer aangebracht kunnen worden om deze er stijlvol uit te laten zien. Meet name PU-vloeren zijn in allerlei kleurvarianten beschikbaar.

Als derde plus van het fenomeen gietvloeren geldt dat deze vloeren vrij gemakkelijk te reinigen zijn. Exopy-vloeren en PU-vloeren bijvoorbeeld hebben geen naden, waardoor er geen vocht en vuil in deze vloeren kan trekken. Door het gladde oppervlakte kunnen de vloeren snel en efficiënt gereinigd worden en blijven ze fris en hygiënisch. Met name in kantoren is dit natuurlijk prettig: jouw personeel kan op een schone vloer werken en in een ruimte die schoon en fris blijft.

Dat dat positief is voor de productiviteit, is gebleken uit meerdere onderzoeken die hiernaar zijn gedaan. Ten slotte geldt als voordelen van gietvloeren dat deze relatief voordelig zijn.Wat is er mogelijk voor kantoren qua gietvloeren?


In kantoren worden steeds vaker PU-vloeren en exopyvloeren gebruikt. Belangrijk aan deze vloeren is dat ze er stijlvol en professioneel uitzien. Kantoren met gietvloeren zien er lekker strak en eigentijds uit en vormen daarmee een uitnodigend visitekaartje voor jouw bedrijf.

Voordelig aan kantoorgietvloeren is daarbij dat de vloeren slijtvast en daarmee erg duurzaam zijn. Wanneer de vloer eenmaal gestort is, gaat deze zonder intensief onderhoud met gemak tientallen jaren probleemloos mee. Ten slotte is, specifiek in kantoorruimtes, de geluiddempende werking van deze vloeren interessant.

Omgevingsgeluiden, zoals krakende vloeren, leiden tijdens het werk af. Met gietvloeren heb je hiervan geen last! 

Meer vrijblijvende informatie aanvragen


Wil je meer vrijblijvende informatie ontvangen over gietvloeren met betonlook of andere designs, zelfs een gietvloer over tegels in jouw kantoor leggen of op korte termijn een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact op meet onze klantenservice voor meer informatie!

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights