Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Koffie op het werk: is het gezond?

| door

Bij Kantoorruimtevinden.nl helpen wij je natuurlijk om de beste kantoorruimte te vinden. En als je eenmaal een goede kantoorruimte hebt gevonden, is het belangrijk om te kijken hoe je hier ook zo productief mogelijk kunt zijn.

Koffie: het staat al jaren bekend als een goede productiviteits-booster op kantoor. Bij vrijwel geen enkel bedrijf is een mooie koffiemachine nog weg te denken. Niet zo gek: wij Nederlanders zijn dol op koffie! In 2016 werd bekend dat Nederland op plek 3 staat op de lijst met landen die de meeste koffie drinken (met maar liefst 8,5kg koffie per jaar!).

Niet alleen thuis, maar ook op kantoor blijft koffie voor velen de favoriete drank. De cafeïne in koffie helpt ons productief te blijven en zorgt er bovendien ook voor dat we ons goed voelen. Maar, ondanks dat we zo veel koffie drinken, is het goed om af te vragen of het eigenlijk wel goed voor ons is.

Is koffie gezond voor de mens?

Laten we eerst even kijken of koffie wel gezond is voor het menselijk lichaam. In principe heeft koffie diverse goede stoffen die leiden tot een actiever gevoel in ons brein.

Dat betekent meer productiviteit, zoals je hieronder ook kunt lezen. Koffie bevat onder andere antioxidanten, dit is een verzamelnaam voor vitamines C en E. Gewoon goed voor je dus, net als die appel die je tussen de middag eet.

Wel een belangrijk weetje: dat schepje suiker en eventueel dat koekje dat je iedere keer bij de koffie neemt is wat minder goed voor je. Suiker is nodig om energie te krijgen, maar te veel suiker zorgt voor te veel energie. En die energie wordt, als je deze niet gebruikt, opgeslagen in het lichaam. En daardoor worden we helaas bij ieder kopje koffie net weer wat dikker. Gewoon overslaan dus, die schepjes suiker en koekjes.

Is koffie goed voor de productiviteit?

Het actieve gevoel dat koffie oplevert is bijzonder handig, want je kunt simpelweg veel meer werk gedaan krijgen in een kortere tijd.

De meeste mensen werken van 09:00 tot 17:00. Als ondernemer plak je daar eventueel nog wat extra uurtjes aan vast. Het is fijn als je in de 8 of meer uren zo veel mogelijk kunt uitvoeren.

Tenslotte wil je niet in tijdnood zitten en aan het eind van de dag nog zo veel werk voor je hebben dat je zeker weet dat het echt niet gaat lukken om alles op tijd af te ronden.

Is koffie wel goed voor het milieu?

De laatste decennia is er steeds meer gedaan om te zorgen dat de manier waarop koffie verbouwd en vervoerd wordt milieuvriendelijker wordt, en ook vriendelijker voor de boeren die het gebruiken.

De meeste koffiesoorten in Nederland zijn inmiddels door middel van fairtrade of een andere eerlijke handelsstrategie verkregen. Dat is goed nieuws, niet alleen voor ons geweten maar ook voor de boeren in continenten als Afrika, Azië en Zuid-Amerika.

De manier waarop we koffie drinken is ook steeds beter geworden. Neem bijvoorbeeld kartonnen koffiebekers, deze worden vandaag de dag met duurzaam karton geproduceerd om bij te dragen aan een beter milieu. Dat is niet alleen goed voor ons, maar ook voor onze kinderen.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

One response to “Koffie op het werk: is het gezond?”

  1. Lola says:

    Geweldig leuk gedaan, laat Kim het maar niet lezen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights