Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Kraakhelder sanitair imponeert bezoekers

| door

Een goede ondernemer zorgt voor een hartelijk ontvangst van zijn klanten. Daarbij denken wij allereerst aan vriendelijk personeel, een prettige omgeving en een verse kop koffie.

toilet kantoor

Wat er zich achter de schermen bevindt heeft over het algemeen prio 2. Maar vlak voor de deal wordt gesloten vraagt jouw gast enigszins ongemakkelijk of hij gebruik mag maken van het toilet.

Onderzoek heeft bewezen dat ruim de helft van de toiletbezoekers zich ergert aan een smerig toilet of een vieze geur. Erger nog; onze neus beïnvloedt 75% van onze emoties. Zijn jouw toiletten niet op orde? Geheid dat jouw imago een deukje oploopt. Is jouw sanitaire ruimte echter hygiënisch schoon, dan heb je een flink streepje voor!

De hygiënespecialist: fris vs. schoon

Als frequente bezoekers hechten wij zoveel waarde aan een schoon toilet dat er zelfs een jaarlijks nationaal toiletonderzoek naar wordt gehouden. Uit het laatste onderzoek bleek dat slechts 39% van de geteste toiletten werkelijk schoon was.

Een enorme stijging ten opzichte van 2016, toen dit percentage nog 27% was. Maar wat is werkelijk schoon?
Hoe vaak jouw sanitair ook een sopje krijgt, na verloop van tijd gaan ziektekiemen zich nestelen op plekken waar een doekje niet bij kan. Zo worden bacteriën verspreid die bovendien een onaangename geur afgeven. Handen wassen is een ongeschreven wet, waar slechts 30% van de toiletbezoekers zich aan houdt. Dit heeft absoluut effect op het ziekteverzuim van jouw medewerkers.


Een hygiënespecialist maakt korte metten met ziekteverwekkers en besmettingsbronnen. Landelijke organisaties als Berendsen, CWS en TOPP zijn specialist in dieptereiniging van jouw sanitair.

Oud, vervuild sanitair wordt teruggebracht naar nieuwstaat. De originele glans van chroom en sanitair komt weer tevoorschijn en blijft in stand dankzij een speciale coating.

Het kleinste kamertje als visitekaartje

Je generen voor jouw eigen sanitaire ruimte is helemaal niet nodig. Naast dieptereiniging hebben hygiënespecialisten een uitgebreid assortiment dispensers, zoals zeepdispensers, toiletpapierdispensers en handdoekdispensers.

Dankzij hun vormgeving zijn ze uitermate eenvoudig schoon te houden en kan vuil zich nergens ophopen. 
Met een bruikleenconcept met totaalservice breng jij jouw sanitaire voorzieningen zonder te investeren in topconditie.

Jouw toiletruimte ingericht met de mooiste dispensers. Ook naar het vullen, schoonmaken en vervangen heb je geen omkijken.

Een warm welkom

We hadden het er al eerder over: de invloed van onze neus en de negatieve invloed die een onaangename geur heeft op de stemming van jouw bezoeker. Andersom geldt hetzelfde principe.

Een aangename geur brengt jouw klant in opperbeste stemming en dit verhoogt het koopgedrag en de verblijfsduur van jouw klant significant! De geur van versgebakken brood bij de bakker, de geur van olie in een garage of de geur van leer in een meubelzaak verleidt de klant tot het besteden van meer geld.

Je zult begrijpen dat de keuze voor de juiste geur het succes bepaalt. Ook hier zijn hygiënespecialisten op voorbereid met een geurenpallet van maar liefst 9.000 basisgeuren. Een eigen unieke, herkenbare geur laten samenstellen behoort ook tot de mogelijkheden.

De veelzijdigheid van een hygiënespecialist

Samenwerken met een goede hygiënespecialist neemt je vele zaken uit handen en levert u onder de streep zelfs geld op.

Want naast uitstekend geregelde sanitaire voorzieningen denkt zo’n specialist ook graag met je mee over andere zaken. Bijvoorbeeld over jouw entree.

De juiste mat op de juiste plaats blijkt een slimme besparing op schoonmaakkosten en beschermt jouw kostbare vloer. Met een eyecatcher als een logomat verenig je het nuttige met het aangename.

P.S. Ook je kleding wassen op kantoor met een wasmachine zorgt voor meer hygiene.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

2 responses to “Kraakhelder sanitair imponeert bezoekers”

  1. Het is inderdaad echt belangrijk dat de wc en het sanitair er goed uitzien. Dit geeft meteen een goede indruk!

  2. Jan Deurse says:

    En vergeet niet dat een mooie, schone en wellicht een gepersonaliseerde deurmat ook het verschil maakt! Je ziet ze vaak al wel bij kantoorpanden, maar denk ze eens weg.. dat gaat meteen ten kosten van de je eerste indruk. Een goede eerste indruk kun je slechts één keer doen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights