Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Kunststofvloer op kantoor: epoxyvloer of polyurethaan vloer?

| door

Kantoorruimte gietvloer wit slider

Het is belangrijk dat medewerkers zich goed voelen in kantooromgevingen. Toch is er vaak maar weinig aandacht voor de vloer op kantoor en de samenstelling ervan. Voor vloeren waarop zoveel wordt gelopen, is dat ronduit merkwaardig.

In dit artikel worden twee gietvloeren met elkaar vergeleken op basis van vier gewilde kwaliteitseigenschappen – om hun toepasbaarheid in kantoren te staven – namelijk: epoxyvloeren en polyurethaan vloeren.

Welk type vloer geschikter is in kantooromgevingen? U leest het hier.

Stevigheid en duurzaamheid

Epoxyvloeren zijn bij uitstek geschikt voor branches waar stevigheid en duurzaamheid van vloeren van groot belang zijn, hoofdzakelijk voor industriële toepassingen.

Dankzij hun stevige beschermlaag en de mogelijkheid om deze vocht- en chemicaliënbestendig te maken, worden deze veelal toegepast in productiehallen, fabrieken en magazijnen. Alles wat ook maar van belang is voor een vloer waarop hard wordt gewerkt.

Polyurethaanvloeren worden daarentegen vaker ingezet voor particulieren en in publieke ruimtes. Qua stevigheid en duurzaamheid doen deze kunststof gietvloeren niet onder voor epoxyvloeren.

Geluiddempend vermogen

Op veel kantoren laat de akoestiek te wensen over. 61% van alle kantoormedewerkers ervaart middelmatig tot veel geluidsoverlast.

De productiviteit op de werkvloer heeft hier veel onder te leiden.

“Een kantoor verandert al snel in een kippenhok als de akoestiek niet goed op orde is.”

De flexibele onderlagen in polyurethaan vloeren zorgen voor een hoge contactgeluiddemping – een belangrijke eigenschap voor kantoren. Diezelfde flexibiliteit vergroot ook het loopgemak onder medewerkers.

Epoxyvloeren zijn standaard niet geluiddempend. Gemodificeerde epoxyvloeren, zoals de SL Flex van HIM Vloeren, beschikken wel over eigenschappen die geluidsweerkaatsing enigszins reduceren. Toch moeten epoxyvloeren op dit vlak hun meerdere erkennen in PU vloeren.

Reinigbaarheid

Epoxyvloeren zijn vocht- en chemicaliënbestendig uitvoerbaar. Met inbegrip van deze opties vergen de vloeren relatief weinig onderhoud. Epoxyvloeren laten zich eenvoudig reinigen. Een stofzuiger met parketborstel volstaat voor het verwijderen van het ergste vuil. Of een schrobmachine met lauwwarm water en een wateroplosbaar, niet-bijtend schoonmaakmiddel. Zolang de maximale watertemperatuur maar niet hoger is dan 50°C.

Ook polyurethaanvloeren zijn onderhoudsvriendelijk. De vloeistofdichte vloeren laten werkelijk geen enkele druppel water door en laten zich net als epoxyvloeren eenvoudig reinigen met lauwwarm water met een wateroplosbaar, niet-bijtend schoonmaakmiddel.

Regelmatig schoonmaken verlengt de levensduur van beide vloeren aanzienlijk.

Decoratieve invulling

De ambiance van een kantoorruimte wordt natuurlijk enorm beïnvloed door de kleur van de vloer. Epoxyvloeren en polyurethaanvloeren zijn beiden uitvoerbaar in veel verschillende kleuren en kleurstellingen, zonder in te hoeven leveren op functionaliteit en comfort. Elke kleur heeft zijn eigen professionele uitstraling: van robuust en gezellig tot strak en minimalistisch.

Vloer belangrijk visitekaartje

Als geluiddemping en loopgemak belangrijke eigenschappen zijn voor uw kantoor, dan haalt het meeste profijt uit polyurethaanvloeren. Op alle overige kenmerken, namelijk stevigheid en duurzaamheid, reinigbaarheid en decoratieve invulling, kunnen zowel epoxyvloeren als polyurethaanvloeren goed uit de voeten.

Welke vloer u ook kiest, beide vloeren combineren robuustheid met praktisch gemak en comfort. Zo geeft u altijd een eigentijds visitekaartje naar de buitenwereld af.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights