Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Luchtzuiverende planten voor op kantoor

| door

Merk je dat de sfeer op kantoor aan verbetering toe is? Het kan zijn dat veel medewerkers last hebben van droge lucht, geïrriteerde luchtwegen en dat hun concentratievermogen wat minder is dan voorheen.

Dan kun je zelfs te maken krijgen met toenemend arbeidsverzuim. Het is dan raadzaam om de oorzaken op te sporen maar je kunt ook alvast kijken of je met een paar simpele aanpassingen snel verbeteringen kunt realiseren.

Wat dacht je bijvoorbeeld van meer groen in huis halen? Je weet het misschien niet, maar luchtzuiverende planten op je kantoor kunnen al heel snel helpen met het reduceren van klachten bij jou en je medewerkers. We kunnen ons voorstellen dat je wat sceptisch bent. We leggen het graag aan je uit.

Waarom zijn planten nodig op je kantoor?

We zijn natuurlijk niet gemaakt om te functioneren in een steriele omgeving. Ga maar bij jezelf na; wanneer kom je écht tot rust? Veel mensen zullen zeggen dat ze dan de vrije natuur opzoeken. We voelen onbewust dat we thuishoren tussen het groen. Planten zuiveren de lucht en nemen verontreinigende deeltjes op.

Ook nemen ze kooldioxide dat we uitademen op als voedingsbron, terwijl ze zuurstof afgeven. Daarnaast zorgen ze voor sfeer, wat meteen een positief effect heeft op de gemoedstoestand van jou en je collega’s. Een ander belangrijk punt is de mate waarin planten geluiden kunnen dempen.

Zeker in een grote kantoortuin is het geluidsniveau vaak hoger dan aanbevolen en prettig is. Door het geluidsdempende effect van planten bestrijd je hinderlijk omgevingsgeluid. Recent onderzoek, waarbij onder meer de Landbouwuniversiteit van Wageningen betrokken is, laat het nog eens duidelijk zien.

Medewerkers voelen zich beter

Medewerkers voelen zich beter thuis in een omgeving met planten. Ze hebben minder last van gezondheidsklachten en ook het arbeidsverzuim neemt af. Mensen die het snel te warm of te koud hebben, voelen zich meer op hun gemak met planten om zich heen.

Planten zorgen namelijk voor een betere temperatuurverdeling. Als je alle effecten bij elkaar optelt, zie je nog een resultaat: je medewerkers kunnen zich beter concentreren en komen sneller tot creatieve ideeën.

Daar heb jij als ondernemer alleen maar profijt van.

Wat zijn goede luchtzuiverende planten?

Je wilt natuurlijk weten welke planten je in zo kort mogelijke tijd het beste resultaat geven. We stellen een aantal goede luchtzuiverende planten aan je voor. De Areca palm of goudpalm is zeer effectief in het zuiveren van je binnenklimaat en staat bekend als een goede zuurstofproducent.

Daarnaast is hij ook gemakkelijk te onderhouden. De Rhapis excelsa uit Zuid-China geeft je al heel snel een zeer goede luchtvochtigheid, die aangenaam aanvoelt. Ook de Ficus robusta of rubberplant is erg goed in het zuiveren van je lucht en zeer geschikt voor omgevingen met weinig licht van buiten.

Aloë vera

Een andere kandidaat voor luchtzuivering is de bekende Aloë vera. Wil je planten die in korte tijd veel verontreinigende stoffen uit de lucht halen, denk dan ook eens aan diverse soorten varens. 


Kortom, planten halen alle schadelijke stoffen uit de lucht en breken die af in de wortels. Luchtzuiverende kamerplanten zorgen voor een goede luchtvochtigheid door waterdamp uit te stoten en door CO2 om te zetten in zuurstof.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights