Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Met deze tips stimuleer je de productiviteit in je kantoorruimte

| door

Het aanschaffen van ergonomisch meubilair alleen is niet voldoende om de sfeer goed en productief te houden op jouw werkvloer. Het is belangrijk dat de medewerkers zich goed voelen.

Investeren in werkgeluk is niet alleen fijn voor de werknemers zelf, maar heeft ook een positieve invloed op de productiviteit en uiteindelijk dus ook op de omzet.

Planten voor meer focus en minder stress

Het is belangrijk dat de plek waar soms lange dagen gemaakt worden en waar hard gewerkt wordt, gezond is. Dat doe je onder andere door het plaatsen van planten. Planten in je kantoorruimte zorgen voor rust en bevorderen de creativiteit.

Uit onderzoek is gebleken dat het ziekteverzuim afneemt bij een kantoor waar veel planten staan en werknemers vaak ook minder gestrest zijn. Planten zijn natuurlijke luchtzuiveraars en daarom alleen al eigenlijk onmisbaar in je kantoorruimte.

Daarnaast zorgen ze voor een gezellige uitstraling. Niet geheel onbelangrijk want het oog wil natuurlijk ook wat!

De juiste verlichting

Goede verlichting is essentieel voor de productiviteit. Het is namelijk ontzettend vermoeiend om je te concentreren met slecht of gedimd licht. Daarnaast ook nog eens slecht voor je ogen als je in het donker of met te weinig ligt naar je felle computerscherm staart.

Daarom zie je bijna altijd TL lampen in kantoorruimtes. TL-verlichting is niet alleen bevorderlijk voor de productiviteit, maar is ook gewoon de ideale oplossing om grote ruimtes mee te verlichten.

Afgesloten ruimtes als flexplekken

Veel medewerkers? Een werktuin is handig en overzichtelijk, maar soms ook heel druk. Zorg daarom voor voldoende gelegenheid om apart te kunnen zitten in een afgesloten ruimte.

Dit kan fungeren als fijne ruimte voor een belangrijk telefoontje of een kort overleg. Maar ook als er gewerkt moet worden aan privacygevoelige zaken of een project waar uiterste concentratie voor nodig is.

Goede ventilatie

Frisse lucht is naast verlichting essentieel voor je werkruimte. Concentreren in een te warme, muffe ruimte is bijna onmogelijk en erg ongezond. Zorg daarom altijd dat er voldoende frisse lucht je kantoorpand in kan door ramen open te zetten. Frisse lucht en goede ventilatie bevorderen absoluut de productiviteit en de concentratie van de medewerkers.

Maak een creatieve kantoor indeling


Een inspirerende kantoorruimte zorgt voor veel meer productiviteit, creativiteit en werkplezier onder werknemers. Een goede creatieve kantoorindeling is misschien belangrijker dan je denkt.

Hoe wil jij je bedrijf presenteren aan werknemers, klanten en bezoekers?

Las voldoende pauzes in

Het houden van pauzes lijkt in het eerste opzicht niet in het voordeel van de werkgever, maar niets is minder waar. Pauzes nemen tussen de werkzaamheden door is goed voor de inspiratie en productiviteit. Even afstand nemen van je werk om vervolgens weer met frisse energie terug te komen.

Zorg er daarom dus voor dat het binnen de bedrijfsstructuur duidelijk is hoe vaak en wanneer er pauze gehouden kan worden. Geef bijvoorbeeld aan dat lunchen achter het bureau niet is toegestaan.

Daarmee stimuleer je de medewerker even afstand te nemen van het werk. Hard werken is goed maar productief en efficiënt werken nog veel beter!

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights