Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Nieuw bedrijf? Houd hier rekening mee

| door

Ben jij van plan om een nieuw bedrijf op te starten? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Ben je op zoek naar tips voor je start-up?

Of zoek je naar meer handvatten, om er zeker van te zijn dat je bedrijf een succes wordt? Lees hieronder dan de zaken die je zeker moet doornemen voordat je bedrijf van start gaat.

Ben ik juridisch ingedekt?

Het laatste wat je wilt, is in de problemen komen doordat je een juridische misstap maakt. Er zijn nogal veel regels voor ondernemers in Nederland.

Daarom is het slim om je bedrijfsplan vooraf door te nemen met een advocaat ondernemingsrecht. Hij kan je in de beginfase al helpen om je bedrijf juridisch goed in te richten. Zo voorkom je dat je gigantische claims aan je broek krijgt.

Zorg dat je kunt opschalen

Als je bedrijf lekker loopt, moet je zorgen dat je het product dat of de dienst die je levert kunt opschalen. Het zou zonde zijn als je in de beginfase van je bedrijf klanten misloopt omdat je hier niet over hebt nagedacht.

Het is slim om dit in je bedrijfplan mee te nemen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Heb je vragen over dit onderwerp? Dan zijn er specialisten bij de Kamer van Koophandel die je hierbij kunnen helpen.

Zekerheid inbouwen

Als ondernemer wil je niet dat je nieuwe bedrijf stilvalt omdat je geen klanten meer hebt. Het is dus belangrijk dat je vooruit denkt in je bedrijfsvoering. Contracten zijn hier een soort vastigheid in.

Wanneer je bijvoorbeeld diensten gaat verlenen aan de overheid, werk je met een contract. Wanneer je dat opstelt, is het ook belangrijk om er vooraf een advocaat bestuursrecht naar te laten kijken.

Hij kan kijken of het contract klopt op en, op een later tijdstip, ook helpen wanneer je onverhoopt overhoop ligt met de overheid.

Goed voorbereid van start

Voordat je begint, is het dus slim om een aantal zaken met een specialist door te nemen. Hiermee voorkom je dat je met een nieuw bedrijf in de problemen komt.

Je moet als ondernemer natuurlijk de juiste mensen om je heen verzamelen, omdat je nu eenmaal niet over ieder onderwerp iets kunt weten. Advocaten en juristen klinken misschien een beetje zwaar voor een nieuw bedrijf, maar het is de normaalste zaak van de wereld om vooraf zaken met ze te bespreken.

Je weet nu dus met welke zaken je rekening moet houden en bij wie je terecht kunt met vragen. Nu ben je dus klaar om te beginnen met je nieuwe onderneming!

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights