Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Notitieblokjes, waarom zijn ze zo handig?

| door

Hoewel we steeds meer met digitale hulpmiddelen werken, blijft papier altijd handig. Wat dacht je van het notitieblok dat je bij de hand hebt als je een telefoontje ontvangt.

Snel noteer je een aantal steekwoorden, zodat je niet vergeet waar je over gebeld bent. Dit is niet het enige waar notitieblokjes handig voor zijn!

Wat moet ik nog doen?

Een handgeschreven boodschappenlijstje doet het nog steeds goed. Daarop noteer je wat je maar te binnen schiet. Dat je niet moet vergeten brood te kopen voor de lunch of dat op kantoor de TL buizen aan vervanging toe is.

Je kunt het zo gek niet bedenken! Ook wat je van plan bent die dag te gaan doen is een lijstje waard. Dat maakt dat je overzicht houdt over de dingen die nog op de planning staan. 

Blijf bij de les!

Dwalen jouw gedachten altijd af als je aan de telefoon bent? Probeer dan eens te droedelen. Dat is gewoon maar wat tekenen, waardoor eenvoudige of juist ingewikkelde patronen ontstaan.

Droedelen komt van het Engelse ‘to doodle’, de tekeningen worden ook wel doodles genoemd. Een bepaalde techniek is er niet voor nodig, iedereen kan het. Het doel is bij de les blijven.

Het is alleen wel handig als je daarvoor een notitieblok en een pen voor je hebt liggen. 

Weg met de schermen

Hoewel je ook voor notitieblokken dus digitale oplossingen hebt, blijft het bij de hand hebben van pen en papier nuttig. Veel mensen die het kijken naar schermen, wat we al de hele dag doen, ’s avonds zat zijn, zweren bij een mooi notitieblok voor het opschrijven van (grootse) plannen.

Ze hebben daarvoor vaak een bijzonder exemplaar aangeschaft. Je hoeft het blokje ook niet te bewaren als het vol zit, je gooit het zo bij het oud papier. Het grootste voordeel? De batterij hoeft nooit opgeladen te worden en je hebt altijd wel een pen bij de hand. 

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights