Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Onderhoud van je cv-ketel: hoe doe je dat en waarom is het van belang in je kantoor?

| door

De cv-ketel… misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het onderhoud van je kantoor, maar het is belangrijk om dit wel te doen! Wanneer je je cv-ketel regelmatig onderhoudt, zal deze namelijk zuinig te werk blijven gaan.

Daarnaast is het ook veilig om je cv-ketel regelmatig te onderhouden. Wanneer je dat namelijk niet doet, kunnen er gevaarlijke en ongezonde situaties ontstaan.

Een voorbeeld daarvan is een koolmonoxidevergiftiging. Dat wil je natuurlijk voorkomen. In dit artikel lees je daarom meer over het onderhoud van je cv-ketel.

Regelmatig onderhoud plegen

Wanneer je je cv-ketel onderhoudt, zal dat verschillende voordelen met zich meebrengen. Je hebt hierdoor namelijk minder kans op storingen. Je cv-ketel kan zelfs in brand vliegen wanneer je hem niet regelmatig schoonmaakt en onderhoudt.

Dat komt omdat er dan viezigheid in de ketel blijft zitten. Verder kun je door regelmatig onderhoud controleren of er onderdelen van de cv-ketel kapot gegaan zijn, zoals de pomp, de sensoren of de warmtewisselaar.

Onderhoud cv-ketel

Er zijn verschillende zaken die je zelf kunt doen om je cv-ketel van onderhoud te voorzien, te beginnen met het schoonmaken ervan. De buitenkant van de ketel mag je namelijk zelf schoonmaken. Dit doe je het best met een vochtige doek en met zeep.

Het is daarbij belangrijk om schurende schoonmaakmiddelen zo veel mogelijk te vermijden. Verder is het noodzakelijk om de cv-ketel 1 tot 2 keer per jaar met water bij te vullen. Als de installatie onvoldoende waterdruk heeft, werkt deze niet goed.

De minimale waterdruk is 1.0 bar en de normale druk ligt ongeveer tussen de 1.5 en 2.0 bar. Als de wijzer hieronder staat, is het dus tijd om de cv-ketel bij te vullen.

Ontluchten

Als je de cv-ketel hebt bijgevuld, raden we aan om daarna de radiatoren te ontluchten. Als de radiatoren niet helemaal gevuld zijn met water, maar ook voor een deel met lucht, is het gevolg dat deze minder warme afgeven.

Je huis zal dus sneller warm worden als er in de radiatoren en leidingen geen lucht zit. Je kunt de radiatoren ontluchten door alle radiatoren open te draaien en de verwarming te laten aanslaan. Daarna kun je de thermostaat laag zetten. Hierna kun je de cv-ketel uitzetten en de stekker uit het stopcontact halen.

Als je ongeveer tien minuten wacht, kun je daarna op zoek gaan naar de radiatorsleutel voor de ventielen op de radiatoren. Het is belangrijk om met ontluchten te starten met de laagste radiator in het huis. Dat is belangrijk omdat lucht omhoog ontsnapt.

Je draait het ventiel open en kunt een bakje onder het ontluchtingskraantje houden. Hierdoor laat je lucht ontsnappen. Als er water tevoorschijn komt, is het belangrijk het ventiel weer dicht te draaien. Je kunt daarna de stekker van de cv-ketel weer in het stopcontact doen en de thermostaat weer op de juiste temperatuur zetten.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights