Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Onderhoud van kantoorruimte om energie te besparen

| door

Veel kantoorruimtes kunnen nog efficiënter omgaan met de energie. Dit hoeft natuurlijk niet heel ingrijpend te zijn.

Zo kun je al met enkele kleine ingrepen je kantoor beter isoleren. Goed voor je energierekening en goed voor jou als gebruiker van de ruimte. De ruimte zal aangenamer aanvoelen en het werken zal prettiger zijn.

[the_ad id=’28752′]

Kleine isolatie klussen om de isolatiewaarde te verhogen

Welke isolatie klussen kun je zoal uitvoeren? Dit kan heel breed zijn. Je kunt beginnen met het afdichten van gaten en kieren in de ruimte.

Deze gaten en kieren zorgen voor een energielek in de ruimte waardoor verwarmde lucht kan ontsnappen. Met purschuim kun je eenvoudig deze kieren en gaten afdichten en netjes afwerken. Het purschuim is namelijk na uitharding eenvoudig af te werken met een scherp mes.

Door een purpistool te gebruiken kun je heel gedoseerd de pur aanbrengen zonder dat het een knoeiboel wordt. Je hoeft dan ook niet direct de totale klus te klaren. Door het dichtdraaien van het purpistool kun je het purschuim op een later moment nogmaals gebruiken.

Als je dan de kieren en naden hebt geïsoleerd kun je ook nog denken aan de verwarmingselementen in de ruimte. De warmte wordt door de verwarming afgegeven van de radiator af. Dat is aan de voorkant natuurlijk geen probleem, maar aan de achterkant straalt de warmte naar de (koude) muur.

Om dit tegen te gaan kun je de muur achter de radiator voorzien van een laagje isolerend en reflecterend materiaal. Je kunt hiervoor aluminium tape voor gebruiken. Dit materiaal werkt als een spiegel waardoor de warmte weerkaatst op het aluminium en terug de ruimte in gaat. Zo zijn er vele manieren om kleine energielekken in de ruimte af te dichten en het leefklimaat aangenamer te maken.

Kleine ingrepen direct besparen

Met de kleine isolerende ingrepen kun je ook de wat oudere kantoorruimtes energie laten besparen. Kijk eens goed rond in het kantoor. Waar denk jij dat je nog energie kunt besparen?

Zit je altijd op een bepaalde hoek en krijg je het na verloop van tijd altijd koud?

Mogelijk zit je dan in een koude zone waar energie verloren gaat. Kijk eens rondom het kozijn of in de hoek waar de muren bij elkaar komen. Mogelijk bevinden zich daar nog enkele vervelende kieren of naden die je eenvoudig af kunt dichten.

Tip: energie vergelijken

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights