Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Ondernemen in het buitenland

| door

Veel ondernemers starten als ZZP’er, waarbij ze vanuit huis werken. Is de onderneming een succes en groeit deze? Dan is het op een gegeven moment tijd om uit te breiden. Onder andere door het aannemen of inhuren van personeel en het vinden van kantoorruimte. Vaak richten ondernemers zich echter bij uitbreiding vooral op ons eigen land.

Ze missen hierdoor kansen, want ook andere landen bieden vaak veel groeipotentieel. Als je internationaal wil gaan met je onderneming, is het overigens wel verstandig hier professionele hulp bij in te schakelen. Zo hoef je als drukke ondernemer niet in allerlei randzaken te gaan verdiepen, en kun je je blijven focussen op het echte ondernemen.

Waar liggen de beste groeikansen?

Hoewel er in Nederland grote vraag kan zijn naar je producten of diensten, hoeft dit niet altijd te gelden voor andere landen. Als je wil uitbreiden naar bijvoorbeeld België, Frankrijk of Duitsland is het daarom belangrijk om allereerst marktonderzoek te doen.

Zo kom je erachter waar veel groeipotentieel is, en wat je doelgroep is. Zelf dit onderzoek doen is lastig en vraagt veel tijd. Beter is het om hier professionele hulp voor in te schakelen, bijvoorbeeld van een internationaal recruitment bureau.

Doordat ze veel weten over lokale afzetmarkten, kunnen ze goed inschatten welke landen het meest geschikt zijn voor een internationale uitbreiding.

Salespersoneel vinden in het buitenland

Is eenmaal duidelijk naar welk land je onderneming gaat uitbreiden? Dan moeten er in het desbetreffende land klanten gezocht worden voor je producten of diensten. Ga je dit zelf doen, of stuur je medewerkers van je onderneming naar het land?

Vaak blijkt het lastig om op de juiste manier de doelgroep te benaderen, vanwege onder andere taal- en cultuurverschillen. Uit onderzoek is gebleken dat mensen uit een ander land sneller gewantrouwd worden. Ook hier biedt het inhuren van een internationale recruiter uitkomst.

Zij kunnen goed salespersoneel vinden in het buitenland omdat ze veel weten over de lokale arbeidsmarkt.

Medewerkers in een ander land inhuren

Is er geschikt personeel gevonden? Ook het inhuren van medewerkers in een ander land vraagt specifieke kennis. Weet jij bijvoorbeeld zelf hoe het eigenlijk zit met arbeidscontracten en lokale arbeidswetgeving?

En hoe de salarisadministratie bij een buitenlandse medewerkers in elkaar steekt? Waarschijnlijk niet. In plaats van kostbare tijd erin te steken je hierin te verdiepen, kun je ook dit beter uitbesteden aan een internationale recruiter.

Begrip en bewustwording van andere culturen

Naast het vinden en inhuren van salespersoneel in het buitenland, is het ook belangrijk hulp in te schakelen van bijvoorbeeld een internationale recruiter voor het coachen van internationale salesteams.

Door salespersoneel in het buitenland in te huren krijg je namelijk te maken met mensen met een andere cultuur, en met andere werkwijzen en gewoonten.

Om deze uitdaging om te zetten in het ontdekken van nieuwe inzichten en mogelijkheden, is het nodig dat mensen zich verdiepen in elkaars cultuur. Dit zorgt voor meer bewustwording en begrip, en vergroot de kans op een succes van de internationale onderneming.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights