Gratis Ebook: Maakt jouw website deze 3 dodelijke fouten?

Lees het Ebook en ontdek:

  • 3 blunders waardoor het grootste gedeelte van je bezoekers geen bezichtiging zal inplannen
  • Waarom je aanbod niet vindbaar is in Google
  • De belangrijkste reden waarom men zich niet voor je nieuwsbrief aanmeld

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om je website onweerstaanbaar te maken

Papiervrij bureau? Of toch nog steeds niet…

| door

In de jaren ’90 van de vorige eeuw werd er, vooral uit Japanse hoek, geroepen dat het papiervrije bureau en een papierloze maatschappij dichtbij zouden zijn. Vanaf dat moment steeg de papierstroom nog tot ongekende hoogte, door het scherp stijgende gebruik van computers en printers. Jaren later is die papierstroom inderdaad sterk minder geworden.

Door de komst van meer digitale communicatiemiddelen is het papiergebruik zo erg verminderd, dat papier hoofdzakelijk nog wordt gebruikt voor documenten die langer bewaard worden of voor bijvoorbeeld lesmaterialen. Vanaf papier is het makkelijker studeren dan vanaf een beeldscherm.

[the_ad id=’28752′]

Voor hen die zich afvragen hoe de printjes ingebonden of gelamineerd kunnen worden, geven we graag wat tips:

Inbinden van documenten

Inbinden kan op vele verschillende manieren. Wie nietjes of paperclips toch iets te simpel vindt, kiest bijvoorbeeld voor efficiënte plastic bindringen, of voor stijlvolle metalen bindringen. Of een fraaie bindstrip in een eigen huiskleur.

De mogelijkheden zijn eigenlijk onbegrensd. Bij de keuze van het juiste systeem is het handig te letten op een aantal zaken. Wordt er veel ingebonden? Belangrijk bij de keuze voor een eenvoudige handmatige machine, of een zwaarder elektrisch systeem. Hoeveel pagina’s zitten er maximaal in een document? Plastic bindringen zijn bruikbaar tot zo’n 490 vellen, de mooie metalen bindringen kunnen standaard tot zo’n 120 vellen binden.

Lamineermachines op kantoor

Naast inbinden worden lamineermachines veel toegepast. Dit zijn handige oplossingen voor veelgebruikte zaken als pasjes, instructies, mededelingen, etc. Lamineren beschermt tegen vocht, vuil en slijtage. Lamineren, of plastificeren, gebeurt met lamineerhoezen waar een vel papier in wordt gestoken. Het pakketje wordt vervolgens in een laminator geplaatst die d.m.v. verwarmde transportrollen druk zet op de lamineerhoes. Het gelamineerde document komt als vanzelf uit de lamineermachine.

Bij de keuze van een lamineersysteem is het goed om te letten op een paar zaken. De meeste lamineermachines zijn geschikt voor A4-formaat, A3 machines zijn er natuurlijk ook. Lamineren van pasjes en dergelijke kan natuurlijk prima met een A4-machine. Een andere factor bij de bepaling van de juiste machine op de juiste plek zijn de aantallen te lamineren documenten. Als er dagelijks enkele vellen gelamineerd worden is een eenvoudige machine een handige oplossing. Wanneer er zo nu en dan veel grotere aantallen gelamineerd moeten worden, is het handiger te kiezen voor een zwaardere professionele machine. Deze machines hebben een veel hogere lamineersnelheid en zijn gebouwd op continu gebruik.

Papiersnijmachines voor een mooie afwerking

Een derde machine-type die we vaak binnen de office-omgeving tegen komen is de papiersnijmachine. Deze wordt voor tal van opdrachten gebruikt. Deze machines zijn er in vele verschijningen; eenvoudige bordscharen en rolsnijders voor kleine eenvoudige snijopdrachten, grote elektrische rolsnijders met een snijlengte tot 360 cm, of stapelsnijders die met het grootste gemak een pak papier doormidden snijden. Bij de keuze voor de juiste papiersnijder is het dus ook weer van belang om een goede inschatting te maken welke formaten gesneden moeten worden en hoe vaak dit voorkomt.

Al met al blijkt maar weer dat ondanks een krimpende papiermarkt er meer en meer behoefte is aan een goed afgewogen pakket document-afwerksystemen. Elk type kantoor en elke organisatie vraagt om een eigen specifieke oplossing, waarbij efficiency een belangrijk uitgangspunt is.

Over KRV Kantoorproducten

KRV Kantoorproducten helpt ondernemers bij het vinden en inrichten van werkplekken.

Zo bestaat ons assortiment onder andere uit:

[su_spacer size=”10″]

En diverse vastgoedmarketing producten:

[su_spacer size=”10″]

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

One response to “Papiervrij bureau? Of toch nog steeds niet…”

  1. Bart says:

    Ik vind het zelf belangrijk dat er op een kantoor alle artikelen en apparaten zijn die er horen te zijn. Hier vallen veel van bovenstaande ook onder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights