Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Snel internet op kantoor. Hier moet je aan denken

| door

Lang niet iedere ondernemer is al online actief, maar plannen om meer op internet te doen leven bij veel ondernemers wel degelijk.

Ruim 2 jaar terug heeft MKB servicedesk in samenwerking met Ziggo een onderzoek uitgevoerd waaruit bleek dat driekwart van de ondernemers hier al concrete ideeën voor had, maar dat 3 op de 5 ondernemers bezwaren zag in de snelheid van het internet.

Internetvergelijkingswebsite Laagsteprijswijzer.nl geeft een aantal tips waar u in uw kantoorruimte op moet letten om een zo hoog mogelijke internetsnelheid te behalen.

[the_ad id=’28752′]

Stabiele internetverbinding

De nachtmerrie van een ondernemer is dat werknemers niets kunnen doen omdat het internet is uitgevallen of dat de capaciteit van de verbinding onvoldoende is.

Welk type verbinding geschikt is hangt af van het verbruik en de ondernemingsvorm. Vrijwel iedere ondernemer kiest voor breedbandinternet. Dat wil zeggen ISDN, ADSL/VDSL, glasvezel, kabel, satelliet of UMTS.

Een ruime meerderheid kiest voor ADSL, maar er is een verschuiving waarneembaar naar Glasvezel (circa 20%) welke steeds meer beschikbaar komt voor huishoudens en bedrijven.

Mocht glasvezel mogelijk zijn dat is dit de beste keuze, omdat in beginsel dan grote hoeveelheden werknemers tegelijk kunnen up- en downloaden. XS4ALL heeft de laagste downtime, maar ook Ziggo en KPN scoren over het algemeen goed.

Wat er zelf gedaan kan worden

Wanneer de kantoorruimte een nieuw pand betreft is de kans groot dat de ruimte dusdanig goed geïsoleerd zijn, dat de internetverbinding maar moeilijk tussen muren en plafonds gaat.

Zet daarom de modem altijd strategisch neer of maag gebruik van meerdere modems en verbindingen per afdeling. Verwijder verdere obstakels zoals tussenwanden en apparaten die ruis kunnen veroorzaken.

Werk bij voorkeur ook met een vaste internetverbinding in plaats van een WiFi verbinding. Een dergelijke verbinding is vaak een stuk stabieler en wordt niet gestoord door andere netwerken.

Probeer wel de kabels van de modem zo kort mogelijk te houden indien u gebruik maakt van een ADSl splitter. Dit zorgt voor de snelst mogelijke verbinding.

Zorg voor een hoge doorvoersnelheid

Vaak is door doorvoersnelheid in het eigen netwerk zo’n 100 mbps. Wanneer er wordt geswitcht naar een eigen gigabitnetwerk wordt deze belemmering teniet gedaan. Hierbij moeten wel de routers en de moederborden in de pc’s geschikt zijn (vrijwel iedere pc van 2005 is hiervan voorzien).

Daarnaast kunt u zelf instellen hoeveel de verhouding moet zijn van de uploadsnelheid ten opzicht van de downloadsnelheid. Stel u maakt veel gebruik van torrents dan kunt u in een peer-to-peer programma uw uplaodsnelheid beperken. Hiermee beperkt u het negatieve effect op uw downloadsnelheid.

Tot slot

Tot slot is het verstandig om ook de gebruikte DNS-server optimaal in te stellen. Op het moment dat u een URL intikt wordt een dns-server geraadpleegd die hierbij hoort. Er wordt verbinding gemaakt met het IP-adres om de website te downloaden.

OpenDNS is een goed alternatief omdat het cache groter is. Eventueel kunt u dit ook van andere providers de DNS-servers gebruiken om een snellere verbinding te realiseren.

Over KRV Kantoorproducten

KRV Kantoorproducten helpt ondernemers bij het vinden en inrichten van werkplekken.

Zo bestaat ons assortiment onder andere uit:

[su_spacer size=”10″]

En diverse vastgoedmarketing producten:

[su_spacer size=”10″]

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights