Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Snel meer opslagruimte nodig?

| door

Heb je behoefte aan extra opslagruimte denk dan eens aan een opslagtent, verkrijgbaar in allerlei afmetingen en zonder vergunningen te plaatsen door het niet-permanente karakter.

Daar komt bij, een opslagtent is tegenwoordig niet gewoon een tent. Er zijn zoveel toepassingsmogelijkheden dat de constructies ook een semi-permanente oplossing vormen voor de meest uiteenlopende situaties.

Complete bedrijfshallen, kantines, showrooms, werkplaatsen of zelfs hangaars vinden hun huisvesting in opslagtenten.

Voor elke uitdaging een passende oplossing

Dat er zoveel gebruiksmogelijkheden zijn komt door het grote aantal verschillende materialen waarmee een opslagtent gebouwd kan worden. De reden voor het plaatsen bepaalt het materiaal en het formaat dat gebruikt wordt.

Er kan ook voor gekozen worden om een specifieke vloer te leggen wat praktisch is bij industriële toepassingen waarbij met zwaar materieel gewerkt wordt. Een andere keer volstaat de vloer waarop de tent geplaatst wordt zoals bijvoorbeeld bij het inrichten van een teststraat of bij evenementen.

Een semi-permanente opslagtent voor een sportschool stelt weer hele andere eisen aan de vloer. De constructies van opslagtenten lopen dus nogal uiteen en worden samengesteld aan de hand van uw wensenpakket. Kleine pagodetenten worden veel gebruikt bij festivals en evenementen.

De grotere opslagtenten hebben serieuze overspanningen vanaf twaalf en een halve meter tot veertig meter en worden opgebouwd in segmenten waarbij de zijwandhoogtes variëren van drie tot acht meter. Dit betekend dat ook meerdere verdiepingen in een opslagtent te realiseren zijn of hoge stellages geplaatst kunnen worden waardoor het vloeroppervlak verder toeneemt.

Verschillende constructies

Er zijn verschillende constructies mogelijk zoals onder andere wand- en dakzeilen gemaakt van brandveilig zeildoek, geïsoleerde wandpanelen of gecertificeerde met lucht geïsoleerde pvc dakzeilen en glazen wanden. Er wordt vanzelfsprekend rekening gehouden met mogelijke wind- en sneeuwbelasting.

De toegang bestaat uit loopdeuren, overheaddeuren, rolluiken, schuifdeuren of entreedeuren. Een distributiecentrum stelt andere eisen aan de opslagtent dan een bewaarplaats voor hout of een stalling voor auto’s en caravans.

Een tijdelijke uitbreiding van een supermarkt kent nog weer heel andere uitdagingen. Het geeft wel aan dat er voor iedere markt een semi-permanente oplossing beschikbaar is.

Professionals voor een vakkundige oplossing

Het onderhoud van de opslagtent word je uit handen genomen, net als het opbreken of vervoeren naar een andere locatie. Natuurlijk is het mogelijk dit soort zaken zelf te doen wanneer het om bijvoorbeeld pagodetenten gaat, alleen is het wel prettig te weten dat professionals aan het roer staan en dat je verzekerd bent van een goede levering.

Een tussentijdse wijziging vormt geen probleem. De tentaccommodatie kan ook tijdens het gebruik aangepast worden. Tenslotte kan het voorkomen dat je pas tijdens de ingebruikname duidelijk krijgt waar mogelijke knelpunten zitten die voorheen niet voorzien waren of dat er na verloop van tijd simpelweg nog meer ruimte beschikbaar moet zijn.

Het creëren van een tijdelijke locatie of een snelle uitbreiding is mogelijk zonder langdurige procedures vooraf. Mocht het zo zijn dat er toch een vergunning aangevraagd moet worden voor het plaatsen van de opslagtent dan wordt dit voor je geregeld. Het enige dat je hoeft te doen is contact te zoeken, jouw wensen kenbaar te maken en uiteindelijk de sleutel in ontvangst te nemen.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights