Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Spreek dezelfde taal en overbrug culturele verschillen

| door

Wanneer je dezelfde bedrijfstaal spreekt, gaat samenwerken een stuk makkelijker. Onder bedrijfscultuur kunnen we veel verstaan en het overbruggen van culturele verschillen komt elke werksfeer ten goede.

We leven in een multiculturele samenwerking, waarbij we verschillende culturen, normen en waarden samenbrengen. Een mooie mix van culturen komt een bedrijf vaak ten goede.

Niet alleen profiteert het hele team van soms heerlijke gerechten, nee het gaat erom dat je dezelfde ‘taal’ spreekt. Dat doe je door jouw kantoorruimte te laten aansluiten op de verschillen en culturele verschillen te overbruggen.

En dat hoeft niet moeilijk te zijn.

Breng mensen en culturen samen

Wie aan een vertaalbureau denkt, denkt wellicht niet aan kantoorinrichting, een kantoorruimte vinden en bedrijfsculturen. Maar als je doorhebt dat communicatie per cultuur verschillend is, kun je wel degelijk jouw bedrijfssfeer bevorderen. En taal is een belangrijk onderdeel van een cultuur.

Essentieel binnen het samenbrengen van mensen gaat het erom dat je hen de handvatten geeft om te groeien. Of je nu op zoek bent naar een website die vertaald moet worden, zodat al jouw medewerkers alles kunnen begrijpen. Op zoek bent naar een tolk om toch die kandidaat te begrijpen en de verdere handvatten te bieden? Bij Livewords vind je dit allemaal.

Zelfs als je maar een paar medewerkers binnen een team van 100 mensen hebt, dan nog kan het goed zijn om je te verdiepen in de culturen. Bovendien is het altijd een goed idee om jouw medewerkers actief te laten meedenken. Ga eens aan de slag met een culturele avond.

Week van de cultuur

Kleed jouw kantoor dan ook aan in de bepaalde cultuur die je wilt uitdragen. Het klinkt misschien kinderachtig, maar waarom geef je geen ruimte aan alle culturen die er binnen jouw team aanwezig zijn? Je kunt bijvoorbeeld elke paar maanden een culturele week organiseren.

Het kan worden gedaan door veel mensen samen of door één persoon die alles voor een bepaalde cultuur op zich neemt en vervolgens taken delegeert. Maak het zo groot of zo klein als dat je wilt. Denk aan versieringen, outfits die tijdens die dagen gedragen moeten worden, alleen het eten. Alles is mogelijk.

Individuele activiteiten

De meeste ideeën die je waarschijnlijk bedenkt om culturen samen te brengen, zijn groepsactiviteiten. Maar richt je ook eens op individuele activiteiten. Een op een leer je elkaars cultuur pas echt kennen.

In plaats van een culturele week, kun je een hobby-dag organiseren waar iedereen zich overgeeft aan de hobby van één persoon – of het nu gaat om dansen, schilderen, tennissen, koken of tuinieren! Wie weet ontdekt iemand uiteindelijk een gloednieuwe interesse?

Het allerbelangrijkste voor het samenbrengen van cultuur is het luisteren. Luister naar elkaar, ook al spreek je elkaars taal misschien nog niet. Als team kom je verder en daar mag en hoeft geen cultuur tussen te komen. Zorg ervoor dat je met jouw kantoor en team respect hebt voor elkaar en maak er samen een geweldige ruimte van.

Mocht je nu niet uitkomen met je kantoorruimte, dan kun je wellicht wel eens wat anders zoeken. Is direct weer een mooie activiteit om de culturen samen te brengen binnen het team.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights