Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Start een wijnhandel in een kantoorpand

| door

De vraag naar wijn is in deze tijd ongekend hoog. Want wijn, wie houdt daar nou niet van? 
Er is altijd wel een gelegenheid te bedenken voor het drinken van een heerlijk glas wijn en een fles wijn natuurlijk ook het ultieme geschenk.

Wijn is te koop in de supermarkt maar voor een goede fles wijn brengt men het liefst een bezoekje aan de wijnhandel. Wijnhandelaren zien hun omzet dan ook blijvend stijgen en dat zal voorlopig nog wel even zo doorgaan, want wijn wordt niemand zat.Er zijn tegenwoordig een hoop aanbieders op de markt van de wijn, men komt graag een fysieke wijnwinkel maar ook online is er een uitstekend aanbod aan wijn te vinden. 
Ben je ondernemer en handel je al in wijn of ben je van plan hiermee te starten?

Zorg er dan voor dat je er tussen alle wijnhandelaren tussenuit springt met een uniek concept. Dat kan op verschillende manieren, één van de opties die garant staat voor succes is het beginnen van een wijnhandel in een kantoorpand.

Waarom kiezen voor een kantoorpand?


De keuze aan kantoorpanden is reuze. In de randstad worden er steeds meer plekken en ruimten gereserveerd voor kantoren. Maar ook in overige delen van Nederland zien we steeds meer mogelijkheden.

Een deel van de kantoorpanden wordt gebruikt voor het daadwerkelijk inrichten van kantoorruimtes voor bedrijven. Voor het overige deel is het vaak ook mogelijk om de panden een andere bestemming te geven, zoals een wijnwinkel.

Dit betreft vaak de ruimtes op de begane grond van een kantoorgebouw. Een wijnhandel beginnen in een kantoorpand biedt verschillende voordelen. Een groot voordeel zijn de kosten. De huurprijs van een kantoorpand ligt over het algemeen een stuk lager dan de huurprijs van een winkelpand, dit kan diverse redenen hebben.

Een ander voordeel is dat voor de prijs die je betaald je vaak ook nog een veel grotere ruimte krijgt wanneer je kiest voor een kantoorpand. Dit biedt de mogelijkheid om veel meer wijn uit te stallen en een eigen kantoor achter, boven of naast de wijnwinkel in te richten. Ook biedt een grote ruimte vele mogelijkheden voor de wijnhandel, die zullen we hierna nog benoemen.

De klanten van de wijnhandel


Een kantoorpand wordt vaak omgeven door andere kantoorpanden. Een wijnhandel in een kantoorpand is dus binnen handbereik voor werkend personeel in de omgeving. Dit zorgt in ieder geval voor bekendheid bij iedereen die in de buurt van de wijnhandel werkt, je zult gedurende de dag en na werktijd dan ook veel klanten zien die zelf in de buurt werken.

Echter zal het winkelend publiek niet alleen maar bestaan uit mensen die werken in de buurt. 
Kantoorpanden zijn vaak gelegen op goed te bereiken plekken. Zowel met het openbaar vervoer als met de auto zijn deze eenvoudig te bereiken en parkeren is vaak geen probleem.

Dit biedt een groot voordeel ten opzichte van een pand in de winkelstad waar de parkeerkosten van torenhoog zijn. Wanneer men afweet van jouw wijnhandel zul je geheid veel mensen aantrekken vanuit de regio dankzij het gemak dat de bereikbaarheid van jouw wijnhandel biedt.

Tal van mogelijkheden

Zoals we hiervoor al benoemden, biedt een wijnhandel in een kantoorruimte vele mogelijkheden dankzij de grote ruimte die je bezit. De ruimte kan bestaan uit een winkelgedeelte en kantoorruimte en ook biedt de ruimte mogelijkheden voor opslag.

Doordat je alles in één ruimte kwijt kan, scheelt dit in de kosten en dit biedt ook gemak.
Ook kun je als ondernemer je creativiteit kwijt, nu er letterlijk en figuurlijk veel meer ruimte is om bepaalde ideeën en concepten uit te werken.

Heb je een ruimte over, dan kun je overwegen om de ruimte te gebruiken voor het organiseren van bijvoorbeeld wijnproeverijen. Een ander idee is een borrelruimte waar het kantoorpersoneel van de kantoren in de nabij gelegen panden terecht kan voor bijvoorbeeld een vrijdagmiddag borrel of een besloten feest. Dit levert extra inkomsten op maar zal ook de verkoop van de wijnen ten goede komen.

Er is een hoop mogelijk wanneer je kiest voor het starten van een wijnhandel in een kantoorpand. 

Overweeg je een kantoorpand te gaan huren of ben je al geheel overtuigd? Dan zijn wij ontzettend benieuwd hoe jij dit concept precies gaat vormgeven!

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights