Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Studeren in Amsterdam? De fijnste plekken waar je volledig kan concentreren

| door

Er zijn een hoop mensen die het leuk zouden vinden om ook wel te studeren in de grootste stad van het land. Amsterdam is nog altijd een van de mooist steden die je maar kunt bezoeken, om nog niet te spreken over het wonen in deze bijzondere stad.

Mocht jij nu student zijn en op zoek zijn naar plekken waar je ideaal kunt studeren dan zal je snel verder moeten lezen. Wij laten je in dit artikel precies zien welke plekken er gekozen kunnen worden om te studeren.

Coffee & Coconuts 

Dit café is de ideale plek voor mensen die het lekker vinden om tijdens het leren te genieten van een bakje koffie of iets anders.

Het is een café wat echt is handig om te bezoeken voor mensen die willen lezen of die willen studeren. Met een laptop kan je er ook zitten, het is namelijk maar deels een laptopvrije plek.

Dit maakt het dan wel weer gelijk een plek waar iedereen samen kan komen. zowel mensen die gaan studeren als mensen die gewoon willen genieten van een koffie met wat lekkers. Golden Milk is een van de lekkerste drankjes die je hier kan drinken. Dit mixje van koffie met kokos spreekt bij iedereen wel tot de verbeelding.

coffee 2306471 1920 1

De Stadskantine

De Stadskantine staat onder de studenten bekend als een plek die vaak bezocht wordt tijdens de tentamenweken. Niet zo raar natuurlijk, hier hangt namelijk een erg prettige sfeer.

Alle studenten zijn hier welkom, het is dan ook een vrij jong publiek wat hier komt. Door de grote menukaart met allerlei hapjes zal je hier de hele dag kunnen studeren, zonder dat het zal gaan vervelen.

Zo kan je hier ook avond eten. Dit maakt de ideale plek voor mensen die heel de dag willen werken in Amsterdam. Zeker een plek die je een keer zou moeten bezoeken.

Atria 

Deze plek verdient wel wat meer aandacht, het Kennisinstituut voor Emancipatie en Vrouwenrechten staat ook wel bekend als Atria. Dit is een plek die open is gesteld voor het grote publiek, het is dan ook niet alleen voor de studeren die hier les hebben.

Je kunt op de eerste plaats terecht bij openbare bibliotheek. Het ligt midden in de stad, mocht je dus nog de stad zelf in willen duiken dan kan dit. Het is echt geen school voor alleen maar die hard feministen, iedereen kan hier terecht om in een ontspannen sfeer aan het werk te gaan.

Er zijn ongeveer tien plekken en het is er vrij rustig. Plus: alle koffie uit de automaten is ook nog eens gratis om te nuttigen! Ideaal voor een arme student die niet al te veel wilt besteden aan het studeren.

Volkshotel 

Het Volkshotel ligt dicht bij het Roeterseiland. Dit gebied staat bekend om de vele terrasjes en de leuke uitgaansgelegenheden.

Het is een plek die ideaal is voor de mensen die willen studeren of die juist rustig ergens een boekje willen lezen. Wanneer je met een bepaalde groep aan de slag wilt gaan om te studeren dan kan je een eigen cabine huren.

Gratis zijn deze natuurlijk niet, je betaalt voor de ruimte 35 euro per uur. Het is zeker een aanrader als je gefocust te werk wilt gaan, je hebt immers veel minder geluid om je heen. Een erg leuke toevoeging is dat je elke vrijdag een live DJ zult aantreffen. Ontspannen na het studeren is wel zo belangrijk!

Grand Café Lokaal

Dit café doet het ook altijd goed onder de studenten in Amsterdam. Eigenlijk vind iedereen die hier komt studeren de sfeer het allerprettigste wat er maar te vinden valt.

Het is in de tentamenperiode dan ook een plek waar je alleen of met een groepje kunt gaan studeren. Het heeft door de vele glazen wanden een beetje een moderne uitstraling, dit geeft het toch een bijzonder sfeertje.

Mocht je snel zijn afgeleid dan is het mogelijk om een bepaalde cabine in gebruik te nemen, zo kan je je toch nog terugtrekken. Na afloop van het studeren kan je genieten van een heerlijk speciaal biertje onder het genot van een prachtig uitzicht.

De Openbare Bieb in Amsterdam

Het is in de bieb erg prettig om aan de slag gaan voor het leren of voor het studeren. Het is wel een plek waar mensen met veel focus aan het werk gaan, je kunt hier dan ook niet echt rustig een kopje koffie drinken.

Al kan je natuurlijk wel altijd even de stad in duiken als je een drankje wilt doen, je zit immers midden in het centrum. Als je gebruikt wilt maken van het netwerk dan zal je wel een speciale pas aan moeten vragen, gelukkig is dit zo gedaan.

Er zijn een hoop plekken te vinden waar je kunt gaan zitten en door de grote verscheidenheid aan literatuur is er meer dan genoeg om te doen. Neem wel een goede oplader mee met een lange kabel, het aantal stopcontacten is namelijk beperkt. Al helemaal als het druk is, is de kans groot dat je hem niet kan opladen.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights